IMG 7876aa BorderMaker

Camiel Boomsma (piano) met zijn roots in Nieuwe Niedorp (vader en grootouders ) nu in de Lucaskerk te Winkel op zondag 17 november.

Muziek heeft een binnenkant en daar bevindt zich de essentie van een stuk.

Camiel Boomsma benadert ieder muziekstuk vanuit die visie.

Hij zoekt die binnenkant, het diepste, meest onzichtbare en ongrijpbare deel.

Het allerbinnenste.

Wanneer Camiel Boomsma speelt, dan vertelt hij een muzikaal verhaal. Hij wordt geprezen door internationale pers en publiek voor zijn opmerkelijke volwassenheid, zijn uitzonderlijk mooie klank en zijn unieke toucher.

Boomsma heeft op vele grote nationale en internationale podia en series opgetreden, waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, het prestigieuze Schloss Elmau, de Meesterpianisten-serie in theater Heerlen, Teatro la Fenice in Venetië, Het Grachtenfestival Amsterdam, St John's Smith-square in Londen, en hij trad op live op televisieprogramma's zoals "Vrije Geluiden" van VPRO.

Hij wordt geprezen om zijn zeer poëtische en fantasierijke spel en wordt vergeleken met Radu Lupu en Maria Joao Pires . De Volkskrant schreef: "…aan Boomsma’s vingers kleeft fluweel…". Pizzicato gaf de hoogst mogelijke beoordeling. "…Ongelooflijke Chopin-uitvoeringen…" en "…Wanneer Camiel Boomsma begint met Nocturne Op.9 No.1, word je onmiddellijk overweldigd door zijn extreem verfijnde en genuanceerde spel…". Het Franse ResMusica was zeer onder de indruk, noemde hem "…de dichter van de piano…" En dan nu in de Lucaskerk te Winkel. Te zien en te horen op zondag 17 november 2019.

Het concert begint om 20.00 uur. Prijs € 12,= Meer informatie over het concert vindt u op onze website www.culturelestichtingniedorp.nl. Hier kunt u ook reserveren. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemen van Nuijens in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op (0224) 54 21 19. Wij hopen u te zien in de verwarmde Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel. Parkeren is gratis.

Late beslisser? Kom dan gewoon naar de kerk. Er kunnen vast nog wel een paar stoelen bij om het concert mee te beleven. Een avond om niet te missen, want bij de CSN belééf je het.

www.culturelestichtingniedorp.nl