cultuur 640x480

Wij willen de mensen die tussen 1934 en 1941 gewoond en gewerkt hebben in het Joods Werkdorp in Slootdorp en vermoord zijn door het naziregime, niet vergeten.

Daarom het initiatief voor realisatie van een monument met bijna 200 herdenkingsstenen, met naam leeftijd en plaats van overlijden, voor iedere persoon die vanuit het Joods Werkdorp in vernietigingskampen is vermoord.

Concert

Ten bate van het monument “herdenkingsstenen Joods Werkdorp”

Zondag 27 oktober 2019 Cultuurschuur Wieringerwerf

Aanvang 15.30 uur (zaal open 15.00 uur) – Entree € 10,--

Tijdens dit benefietconcert kunt u luisteren naar:

• Bright Singing uit Middenmeer o.l.v. Dennis van der Heijden Dit kwalitatief hoogstaande koor met ca. 55 zangers en zangeressen, met pianobegeleiding van Remi Gunther, zingt zeer herkenbare lichte muziek.

• Niedorps Salon Orkest 6 zeer ervaren muzikanten op piano, 2 violen, cello, bas en klarinet spelen licht klassieke en hedendaagse goed in het gehoor liggende muziek.

Tussen de optredens zal verteld worden over de historie van het Joods Werkdorp, de ontruiming op 20 maart 1941 door de SS en het afvoeren van het merendeel van de werkdorpbewoners naar concentratiekampen.

Het oprichten van het monument “herdenkingsstenen Joods Werkdorp” is een initiatief van Historisch Gemeenschap Wieringermeer

De Cultuurschuur Wieringerwerf is sponsor van dit concert.

poster JWD benefiet jpg1pdf