IMG 7876aa BorderMaker

Op 20 oktober 2019 opent de Culturele Stichting Niedorp (CSN ) uit Winkel het seizoen met Mónica Coronado (zang) & Manito (flamencogitaar) met het programma ”Melodías del Corazón

De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsy flamencogitarist Manito een gepassioneerd concertprogramma met Spaanstalige nummers. Op het repertoire staat zowel bestaand als eigen werk.

Mónica en Manito stonden op 2 augustus 2015 voor het eerst samen op de planken. Het bleek een gouden combinatie. Muzikaal vullen ze elkaar perfect aan. Mónica voelt zich als een vis in het water als Manito haar begeleidt. Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen. Tijdens de voorstelling speelt Manito ook andere snaarinstrumenten waaronder de láud (Spaanse luit) Een liveoptreden van dit tweetal is altijd puur, vol overtuiging en emotie.

Mónica Coronado zingt met heldere stem haar verhalen die ze verzameld en beleefd heeft in haar zwervend bestaan als muzikant. Bij sommige nummers speelt zij ook gitaar. In haar liederen worden onderwerpen als liefde, strijd, maar ook onbegrip in een warme deken gewikkeld.

Manito bespeelt de Spaanse gitaar met grote gedrevenheid. Dit instrument is volgens hem een verlengstuk van zijn ziel. Het vurige spel van hem is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

Kaarten zijn verkrijgbaar in de voorverkoop op www.culturelestichtingniedorp.nl, bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen, bij Bloemen van Nuijens in het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp en telefonisch na 17.00 uur op (0224) 54 21 19.

Wij hopen u te zien in de verwarmde Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel. Aanvang 20.00 uur. De toegangsprijs is € 12,= en parkeren is gratis.

Late beslisser? Kom dan gewoon naar de kerk. Er kunnen vast nog wel een paar stoelen bij om het concert van deze twee rasmuzikanten mee te maken.

Een avond om niet te missen, want bij de CSN belééf je het.