Uitmarkt 2019 krant zoet BorderMaker

Clubs, organisaties en bands uit Niedorp zijn flink vertegenwoordigd bij de vijfde Schager UITmarkt, zondag 1 september in het hart van de stad. Op de eerste dag van de maand kan het publiek op vier podia optredens zien: in het Scagon, in de Ridderzaal van Slot Schagen en op twee buitenpodia op het Cultuurplein.

Fanfare Samen Voorwaarts (Waarland, Zijdewind, ’t Veld) opent om 11.50 uur het evenement, dat gratis is te bezoeken. Hun optreden op het ponton in de Slotgracht wordt gevolgd door de jonge popmuziek van Music Heroes uit Waarland (12.25 uur). Ook bij de optredens van de dansscholen Rebounce (`12.25 uur), Studio Chantal (12.50 uur) en de Balletschool Schagen (16.10 uur) zijn danseressen uit de directe regio betrokken. Jong talent? De drie jonge vrouwen van Zoet en Chiel Schilder nemen om vijf uur in de middag bezit van het podium in het Scagon.

De al bijna traditionele opening van het culturele jaar in de Noordkop wordt afgesloten met de Avondshow, die zich op de twee buitenpodia afspeelt. In de sfeer van wijn en stokbrood. Na het optreden van Jan Kühne met de Small Buzz, zet Niedorps Fanfare om 18.50 de toon vanaf het ponton in de Slotgracht. Jeroen Zijlstra en de 150-jarige Schagens Harmonie verzorgen de finale.

Het volledige programma van de UITmarkt is te vinden op www.markt18.nl of www.scagontheater.nl

Foto: Ingezonden