IMG 3001 BorderMaker

De papiercontainers van Niedorps Fanfare aan de Oosterweg in Nieuwe Niedorp zijn enorm populair.

Dagelijks wordt er enorm veel papier en karton gebracht. Meerdere keren per week worden containers omgewisseld en dat is een goed teken voor de kas van Niedorps Fanfare.

Er zijn echter heel veel plekken in Noord Holland waar dit op dezelfde manier gaat en de Firma Roele De Vries heeft er flink wat werk aan, om overal de volle containers op tijd te kunnen ophalen en te vervangen door lege containers.

Het kan dus voorkomen dat de containers op het parkeerterrein vol zijn, neem dan het papier weer mee naar huis, want dit is een extra service buiten de ophaaldienst om op de laatste zaterdag van de maand.

Vrijwillig beheerder van de container is Piet, hij heeft regelmatig zijn handen vol aan het opnieuw laden van de containers.

Als mensen het papier naast de container blijven plaatsen, dan komt er waarschijnlijk een moment dat deze super-vrijwilliger de handdoek in de ring gaat gooien en de containers misschien wel gaan verdwijnen en hebben wij het dan bereikt met elkaar?

Nee, want dit gaat ten koste van Niedorps Fanfare, die van dit bedrag mooie instrumenten kan kopen en op die manier komt ook het voortbestaan van deze muziekvereniging in gevaar.

Meer containers neerzetten is geen optie, want er zijn er nooit genoeg!

Dus is de papiercontainer vol, neem dan je papier weer mee en probeer het op een ander tijdstip nogmaals.