Hot Club 2 640x480

Zondagavond 16 februari, 's avonds om 8 uur branden ze los; de mannen van de Hot Club de Frank.

Ze spelen nog nèt niet de pannen van het dak van de Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel, maar een “hot” avondje wordt het zeker.

De Hot Club de Frank, dat is Swing, Gipsy, Jazz, Klezmer en nog veel meer. Van stevige ritmes tot heerlijk relaxed. De band is regelmatig op radio en TV en is live te zien op allerlei podia in binnen- en buitenland, van jazzpodia tot wereldmuziekfestivals, van theaters tot kamermuziekzalen. Zo speelde de band al drie keer op het North Sea Jazz Festival.

Vier geweldige muzikanten zegt nog niets over een orkest. Bij dit orkest is er echter een hecht team van gemaakt, spatgelijk in het samenspel en gedisciplineerd in de arrangementen. Als de vier musici zich overgeven aan het spel, aan de grillen van het moment, als ze hun instrumenten zwoel in je oor doen fluisteren, maar vooral ook keihard kunnen swingen... dat is echt “hot”. Natuurlijk luisterden deze mannen naar de 78-toerenplaten van Django Reinhardt en zijn Quintette du Hot Club de France. Dat doen ze nog steeds. Maar verwacht nu niet zomaar een avondje 30-er jaren swing. Hier staan vier jonge mannen, inventief, virtuoos en vooral gretig. In vliegende vaart doorspekken ze hun muziek met grillige wendingen en motieven, puttend uit de traditionele swing, eigen composities, klezmer- en zigeunermuziek.

De Hot Club de Frank is misschien wel de enige band ter wereld zonder doorgaande ritmegitaar. Hoe ze dat oplossen? Simpel! Zo zijn daar de ritmeviool en de ritmesaxofoon. En verder wordt er heel wat getrommeld en getikt op instrumenten die daar niet voor bedoeld zijn. Het resultaat wordt een avondje vol dynamiek, vrijheid en interactie. Dat is niet alleen spannend om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken.

Bij de CSN beleef je het allemaal, in een ambiance die een avondje uit tot een feest maakt. Er zijn nog kaarten van slechts € 10,00 in de voorverkoop bij de Bloemenwinkel van Olga Klip in het Winkelhart van Niedorp en bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen. Wees er snel bij; de kaartverkoop is al in volle gang! Nog meer weten over voordelige kaartjes voor dit- en andere concerten? Kijk dan op www.culturelestichtingniedorp.nl.