IMG 0442 BorderMaker

MAURICE VAN HOEK 30 MAART 2019 IN KERK AARTSWOUD

Maurice van Hoek (25 januari 1992) ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt na drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties.

In Amerika laat Maurice alles los. Hij voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot country. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.”, aldus Van Hoek. De muzikant keert opgelucht terug, met een visie en eindelijk een reden te doen wat hij het liefst doet, songs schrijven. Dit resulteert in 2016 uiteindelijk in zijn debuutalbum Live Forevermore. Ondertussen speelt Maurice waar hij kan: duo-optredens, huiskamerconcerten en de hoek van de straat, met zijn gitaar en mondharmonica.

In 2017 groeien Maurice en zijn band naar een hechte eenheid, hij schrijft veel nieuwe songs en stippelt een strak pad uit naar de toekomst. Het resultaat is het nieuwe album Traveling Man dat op 21 september 2018 verschijnt, hiervoor werkte hij samen met producers Mischa den Haring (T-99) en Sam Jones. Het album gaat over de reizen die je maakt in je persoonlijke ontwikkelingen. Over de zoektocht naar liefde, maar ook de pijn die dat soms met zich mee kan brengen. Traveling Man is een plaat die het gehele Americana genre weet te omvatten: van opzwepende, tot melancholische songs en ballads over de liefde.

In Aartswoud is Maurice van Hoek geen onbekende. In december 2015 heeft hij in een uitverkochte kerk opgetreden met Douwe Bob. Mocht u geen kaarten hebben kunnen bemachtigen voor het concert van Douwe Bob op 6 april a.s. dan kunnen wij u het concert van Maurice van Hoek van harte aanbevelen!

Kerk open: 20.00 uur

Aanvang: 20.30 uur

Entree: € 10,00 p.p.