D ioLtVUYAEfgNS

In het programma 'Met de deur Open' op radio Noordkop Centraal is zondag 12 april van 10.00 - 12.00 uur Steffen Snip uit Alkmaar te gast.

Steffen studeerde aan het Alkmaars Conservatorium klarinet en Harmonie-Fanfare directie. Hij is directeur van muziekschool Stede Broec waar hij klarinet, saxofoon en blokfluit doceert.

Hij is dirigent van harmonieorkest 'Het Blazersensemble' in Heerhugowaard en Orkest 'De Toekomst' in Sint Maarten. Daarnaast maakt hij als klarinettist, samen met sopraan Sabine Kirsten deel uit van het trio 'TriColore'. Ook speelt hij klarinet en saxofoon in de groep 'Jadenk' die volksmuziek speelt met jazz en blues invloeden en sinds een paar jaar speelt hij in het klarinetkwartet 'Focus'.

Momenteel bespeelt hij de sopraan, alt en bariton saxofoon in de band Cheap Thrills die muziek speelt van Frank Zappa. Presentator Kitty Mertz praat met Steffen Snip over zijn leven en werk dat volledig in het teken van de muziek staat. De muziek die tijdens het programma is te horen is de keuze van Steffen en de techniek is in handen van Marcel Kouw.

'Met de deur Open' is te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+, digitaal via kanaal 40 en via de website www.noordkopcentraal.nl onder het knopje 'luister live'.