D ioLtVUYAEfgNS

In het programma 'Met de deur Open' op radio Noordkop Centraal is zondag 7 maart van 10.00 - 12.00 uur cabaretier en psychiatrisch verpleger Joost Klerq uit Sint Maarten te gast. .

Op Bommelstein, zijn lagere school in Heerhugowaard, is waarschijnlijk zijn voorliefde voor het theater geboren omdat daar veel aandacht werd besteed aan creativiteit. Hij zei vroeger altijd, als ik later groot ben wil ik André van Duin worden, zijn techniek en manier van timen is volgens hem een grote kunst. Vanaf zijn 5e jaar volgde hij al theaterworkshops.

Toen hij 16 jaar was, is hij bij de plaatselijke toneelvereniging gegaan en toen hij 17 jaar was, is hij bij de showgroep de Diatonicas gekomen. Hij deed mee aan de revue 'De Noord Draait Door' en daar maakte hij kennis met cabaret. Hij dreef op de energie in de zaal en dacht ik wil een avondvullend programma maken.

Presentator Kitty Mertz praat met Joost Klerq over zijn leven, werk en het cabaret. De muziek die tijdens het programma is te horen is de keuze van Joost Klerq en de techniek is in handen van Eric Bijman.

'Met de deur Open' is te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+, digitaal via kanaal 40 en via de website www.noordkopcentraal.nl onder het knopje 'luister live'.