D ioLtVUYAEfgNS

In het programma 'Met de deur Open' op radio Noordkop Centraal is zondag 24 januari van 10.00 - 12.00 uur chef kok en eigenaar Bernd Gerats van restaurant RuiG uit Tuitjenhorn te gast.

Het koken werd Bernd met de paplepel ingegoten doordat zijn moeder moest werken. Hij was meer van het doen en creëren dan studeren. En na wat twijfels is hij toch voor kok gegaan. Na een aantal stages te hebben afgerond, vond hij het tijd worden voor het hogere segment.

Hij heeft in verschillende sterrenrestaurants gewerkt zoals Merlet en de Bokkendoorns . Heel hard werken maar hij heeft er ook heel veel geleerd. Café De Ruif in Tuitjenhorn kwam op zijn pad en samen met zijn vrouw Gaby heeft de stap genomen om voor zichzelf te beginnen.

Op 30 december 2016 kregen zij de sleutel en met hulp van familie en vrienden zijn zij hun eigen restaurant RuiG begonnen. Gaby staat aan de voorkant als gastvrouw samen met Marije en Bernd samen met Edwin in de keuken.

Presentator Kitty Mertz praat met Bernd over zijn leven en werk. De muziek die tijdens het programma is te beluisteren is de keuze van Bernd Gerats en de techniek is in handen van Eric Bijman.

'Met de deur Open' is te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+, digitaal via kanaal 40 en via de website www.noordkopcentraal.nl onder het knopje 'luister live'.