Amsterdam Duo Van MediumRes Photo-SimonVanBoxtel-6 640x480

Een accordeon, een viool, klassieke muziek..... Kan dat? Geen twijfel mogelijk bij het Van Amsterdam Duo.

Te horen op zondagavond 19 januari bij de CSN in de Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel.

Dit kamermuziekduo is een unieke combinatie van beide instrumenten en ontstond in 2004. Het duo verzorgt een afwisselend en uniek programma. Met hun perfecte samenspel en hoogwaardige interpretatie weten zij het publiek aan zich te binden. De klankkleuren van de twee instrumenten smelten zeer goed samen en de musici voelen elkaar feilloos aan. Broer en zus Jeanine en Vincent van Amsterdam behaalden tal van prijzen op concoursen zoals bij het Prinses Christina Concours, het Nationaal Accordeon- en Kamermuziekconcours, de Coupe Mondiale in Kroatië en op het Akkordeonwettbetrieb in Klingenthal. Zij speelden op podia in binnen- en buitenland, o.a. op het Grachtenfestival/Sail in Amsterdam. Vincent studeerde cum laude af aan het Tilburgs Conservatorium en Jeanine heeft veel podiumervaring als concertmeester van het Nederlands Jeugdorkest.

Het programma dat zij spelen, “Klassiekers en verborgen juwelen” is heel toegankelijk, ook voor niet klassiek geschoolde bezoekers. Barokcomponisten zoals Bach en Vivaldi zijn te beluisteren, terwijl de romantiek aan bod komt met Rachmaninoff en Tchaikovsky. Moderner repertoire is er van Sjostakovitsj en Astor Piazzolla, en ook het thema uit de film Schindler's List zal worden gespeeld. Een voorproefje? Klik op www.youtube.com het “Van Amsterdam Duo” in en kijk en luister naar twee jonge, bevlogen musici.....betoverend....subtiel.....een topprestatie. Bij de CSN belééf je het.

Wilt U hier ook bij zijn? Er zijn kaarten te koop voor aanvang van het optreden, maar voor wie ervan verzekerd wil zijn dit unieke concert bij te kunnen wonen zijn er kaarten in de voorverkoop bij De Bloemenwinkel van Olga Klip in het Winkelhart van Niedorp, bij Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen of telefonisch op 0224 542119. Aanvang van het concert 20.00 uur, toegang € 10,00. Meer weten over de CSN? Kijk dan op www.culturelestichtingniedorp.nl