IMG 0442 BorderMaker

Zaterdag 2 juni aanstaande vindt de tweede editie van het jazzfestival Trommel plaats in de Jazzkerk Aartswoud.

Het festival is een initiatief van drummer Joost Patocka en heeft vijf drummers in de hoofdrol. Trommel wil één keer per jaar een internationale ontmoetingsplaats, inspiratiebron en netwerkplek zijn voor drummers, jazzmuzikanten en jazzliefhebbers.

De kleinschaligheid, de intieme sfeer en de diversiteit van stijlen die er te zien en te horen zullen zijn, maakt Trommel tot een uniek evenement in Nederland en daar buiten.

Een belangrijk onderdeel van Trommel is de uitreiking van het Sena Performers Gouden Slifje, een prijs voor de jonge, meest veelbelovende jazzdrummer van dit moment. Deze trofee is gemaakt door drummer Han Bennink en zal dit jaar worden uitgereikt aan Tim Hennekes door jazz aficionado Wilfried de Jong.

Boven in de kerk is de unieke collectie handtekeningen van Cees van Nood te zien. Cees van Nood reed 10 jaar lang de musici van de legendarische Jazz At The Philharmonic naar het Kurhaus in Den Haag en het Concertgebouw in Amsterdam. In deze periode verzamelde hij de handtekeningen die geleid hebben tot deze prachtige en zeldzame collectie.

Trommel - zaterdag 2 juni 2018

tickets: € 30,00 studenten: € 25,00

voor meer informatie: www.trommelfestival.nl