IMG 0514aa BorderMaker

Op zondag 4 februari om 15.00 uur begon onze voorspeelmiddag. En wat is deze middag goed geslaagd!!

Het bestuur trapte de middag af met twee stukken van Mozart. Drie klarinetten en één fluit, zoek daar maar eens een leuk stuk voor. Dat is lastig, dus maar een trio gezocht voor klarinet. En de hoogste stem omgezet naar fluit. Zo konden we beginnen! Daarna kwam Afra ( dwarsfluit) , zij speelt nog niet zo lang mee met Toetti, wat ontzettend tof dat je mee deed!

Toen zouden Emma & Emma (klarinet) komen, alleen het werd Emma & Désirée. Wat goed dat je zo snel kon schakelen! Toen kwam Elize (dwarsfluit) met een stuk van The Sound of Music. De meeste mensen zeggen dat met een cd meespelen, makkelijker is. Nou echt niet hoor, de cd stopt niet!! Maar je deed het super.

Na Elize kreeg het publiek een verrassing. Jaap en Christiaan, normaal klarinet en euphonium, deden deze zondagmiddag twee stukken op een alpenhoorn. Deze heeft Jaap gemaakt, maar voor hem veel moeilijker te bespelen dan voor Christiaan. Hij speelt altijd op een rond mondstuk. Het was super dat jullie het speelden. En jullie zagen er fantastisch uit!

Na de alpenhoorn kwam Loes (Trompet) met een stukje uit de Morgenstimmung. Ook deden Peter en Wilma (baritonsax) mee, zij deden een stuk van Bach in een arrangement van Larry Teal. Wat een geweldig geluid! Toen kwam er een trompetsectie: Jaco, Femke, Loes en Lynn. Zij hadden wel zin in een suikerspin! Ook wilde Jaap nog zelf een stuk doen op de alpenhoorn. Alleen lukte het echt niet meer, geen embouchure meer. Helaas, volgend jaar een nieuwe poging!

We sloten de muzikale noten af met een saxofoonsectie: Juul, Peter, Marieke, Wilma en Susan. Zij deden drie stukken, allemaal een arr. van Karl Veen.

Aan het eind van de middag, kreeg elke muzikant of groep een formulier van jury Petra Elbertsen. Hierop een tip en een top. Ook zij kreeg als bedankje een bos bloemen. Ook werd Christiaan nog even in het zonnetje gezet, hij haalde ongeveer twee weken geleden zijn C-diploma. Nog gefeliciteerd!!

Verdere activiteiten

Vanaf nu gaan we keihard oefenen voor het Boekenbal, leuke muziek wat ergens met een boek te maken heeft! U bent van harte uitgenodigd voor dit concert op 17 maart in de Lucaskerk. Ook zijn de brieven bijna klaar voor de donateursactie. U kunt hem vanaf volgende week in uw brievenbus verwachten.