18 Skotwal Foto 2 BorderMaker

In de mooie rij concerten in de kerk van Aartswoud treedt zaterdag 3 februari vanaf 20.30 uur Skotwal weer bij ons op.

Een mooie kans om de mannen mee te maken in een prachtige omgeving.

Skotwal is een driemansduo die sinds 2010 vertalingen van Amerikaanse countrysongs maakt in de West-Friese streektaal. Ze gaven in eigen beheer drie cd’s uit waarvan het derde album ''hou me niet teugen'' recent uitkwam en levendiger dan ooit is. De basisbezetting bestaat uit Theo Dronkert (zang en gitaar), Theo De Jong (Mandoline, traptrommel en zang) en Wigert Dronkert (gitaren en zang).

Het uitbrengen van de cd’s en een trip naar Nashville leverde de band publiciteit op in lokale, regionale en landelijke media. Ze waren te horen op Radio Noord-Holland, Omrop Fryslân, Radio Drenthe en Radio 1, 2 en 5. Met de vertalingen van de liedjes over alle facetten van het leven bewijzen ze dat streektaal zeker niet plat hoeft te zijn. Aangevuld met gastmuzikanten bestormen ze steeds meer poppodia en festivals en doen ze Victorie aan in 2018!

Het muziekblad Lust for Life schreef over het laatste album: ‘’…zwakke plekken kent dit album niet.’’

Kaarten á €12,50 zijn te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Aanvang: 20.30 uur.

Foto: Ingezonden