IMG 9363 640x480aaaa-BorderMaker

In uw omgeving onderzoekt de Motorsport Federatie Noord-Holland (MFNH) de mogelijkheid een motorsport faciliteit te ontwikkelen.

Als de MFNH een vergunning aanvraagt, moet uw gemeente die beoordelen.

Wilt u meer weten over de plannen van de MFNH en de procedure? Dan nodigen wij u hierbij uit voor de informatieavond. Tijdens deze avond horen wij graag van u waar wij rekening mee moeten houden in de verkenning en het verdere proces. Praktische informatie U bent van harte welkom op woensdag 22 oktober, tussen 19:30 en 21:30 uur, in Gebouw Meerbaak aan de Prof. Ter Veenweg 4 , Middenmeer.

Wat kunt u verwachten?

De avond begint met twee presentaties. De gemeente Hollands Kroon vertelt u wat de aanleiding is geweest om uw omgeving te verkennen als locatie voor een motorsportfaciliteit, om welke locatie het precies gaat, welke stappen er zijn gezet, hoe het proces eruit ziet en welke rol u daar eventueel in speelt. Een vertegenwoordiger van de MFNH laat u zien wat zij nodig hebben om hun sport te beoefenen en hoe de plannen er uit zouden kunnen gaan zien. Na een korte pauze horen we graag van u waar alle partijen rekening mee moeten houden in de verkenning. In groepjes vertelt u ons over verschillende thema’s wat u belangrijk vindt. Ook krijgt u de ruimte uw vragen te stellen.

Wat doet de gemeente met uw input?

Uw ideeën, vragen en bedenkingen kan de motorsportfederatie meenemen in haar haalbaarheidsonderzoek in de vorm van een business case. Aan de hand van die business case beoordeelt het college met uw input in het achterhoofd of het zinvol is dat de motorsportfederatie voor eigen risico en rekening de aanvragen en onderzoeken die nodig zijn, gaat voorbereiden.

Aanleiding voor deze avond

Vorig jaar vroeg de provincie Noord-Holland de gemeente Hollands Kroon op zoek te gaan naar mogelijkheden voor een permanente locatie voor motorsportactiviteiten binnen de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders gaf toen aan open te staan om – samen met de provincie en de Noord-Hollandse Motorsport Federatie – de mogelijkheden te verkennen om tot een goede oplossing te komen voor een geschikte motorsportlocatie binnen Hollands Kroon. Op 19 december 2013 sprak de gemeenteraad van Hollands Kroon de bereidheid uit om een permanent motorsportterrein in de gemeente planologisch mogelijk te maken. Daarbij stelde de raad een aantal randvoorwaarden, waaronder een 50 dB(A)-geluidsgrens. Het college had eerder al aangegeven dat de zogenoemde NC10-locatie daarbij als voorkeurslocatie geldt; het gebied op de hoek van de Alkmaarseweg (N242) en de Groetweg (nabij het Groetkanaal) ten zuidwesten van Middenmeer. Meer weten?Na deze informatieavond vindt u de presentaties en de gestelde vragen en antwoorden op www.hollandkroon.nl/Ontwikkelen.

Tot ziens op woensdagavond 22 oktober!