DSC08213 640x480

De medewerkers van de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) zijn volgend jaar medewerkers van het RAKC en de wijkteams in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon.

Voor een goede en rechtvaardige overgang van het personeel zijn afspraken vastgelegd in het Sociaal Plan. Zowel de vakbonden als de werkgevers hebben woensdagmiddag 17 september dit plan ondertekend.

Door wijzingen in de wet- en regelgeving in het Sociaal Domein zijn de gemeente Schagen en Hollands Kroon momenteel druk bezig met het op- en inrichten van wijkteams. Ter ondersteuning van deze wijkteams van de beide gemeenten richt de gemeente Schagen een afdeling Regionaal Administratie- en Kenniscentrum (R.A.K.C.) op.

De publiekrechtelijke taken die de ISD nu uitvoert in het Sociaal Domein, worden per 1 januari 2015 overgedragen naar de beide gemeenten. Op dat moment wordt de ISD Kop van Noord-Holland opgeheven. Afgesproken is dat de medewerkers van de ISD zoveel mogelijk een functie krijgen binnen het R.A.K.C. en de wijkteams.

Voor de overgang van het personeel was het noodzakelijk dat werkgevers en vakbonden afspraken zouden maken. Daarvoor is een Bijzonder Georganiseerd Overleg in het leven geroepen, dat vanaf 21 juli 2014 regelmatig overleg heeft gepleegd. Dit overleg heeft op 27 augustus geresulteerd in een onderhandelaarsakkoord. Vervolgens is dit onderhandelaarsakkoord goedgekeurd door de achterbannen van de partijen. Op 17 september hebben de vakbonden en de werkgevers handtekeningen gezet onder dit Sociaal Plan.

Een belangrijk onderdeel van het Sociaal Plan is de plaatsingsprocedure. Deze procedure zal volgens de planning in de 3e week van november geheel zijn afgerond. Dan hebben de betrokken medewerkers duidelijkheid over een functie in een van de organisaties.

Op de ingezonden foto staan enkele ondertekenaars vlnr: Nico Swellengrebel (gemeentesecretaris Schagen), Marjan van Kampen (burgemeester Schagen) en vakbondsman Wim Jaapies (Abvakabo FNV).