holkr22aabbbvvvvbb

Gemeente Hollands Kroon en Schagen werken samen aan de verbetering van de verkeersveiligheid van de Zandweg in Zijdewind

Dinsdag 14 november tekenen wethouders Lilian Peters (gemeente Hollands Kroon) en Hans Heddes (gemeente Schagen) de samenwerkingsovereenkomst voor het veiliger maken van het verkeer aan de Zandweg in Zijdewind. Gemeente Schagen en gemeente Hollands Kroon kennen de noodzaak om de weg aan te pakken. Deze weg loopt door beide gemeenten. Om die reden is dit een belangrijk koppelmoment. De uitvoering staat medio 2024 gepland en is onderdeel van het Verkeersveiligheidsplan vastgesteld in 2022.

De krachten bundelen over de gemeentegrens heen

De gelijktijdige aanpak van deze doorgaande weg is een goede efficiëntieslag en best uniek. En daarmee een mooie bundeling van krachten. De route krijgt hiermee over de gemeentegrens heen een gelijke functie en uitstraling. Dit vormt een positieve bijdrage aan de leefbaarheid binnen de betrokken gemeenten.

Inwonerswerkgroep Veilig Verkeer Zijdewind

Met de uitvoering van dit project gaat een belangrijke wens van de betrokken inwoners in vervulling. Zij hebben zich verenigd in de werkgroep Veilig Verkeer Zijdewind. Met als doel het verhogen van de verkeersveiligheid en leefbaarheid in Zijdewind. Met deze aanpak sluit de inrichting van de weg beter aan op de dorpse omgeving.

Provincie subsidie

Door te voldoen aan de verhoging van de verkeersveiligheid en aan de richtlijnen van de uitvoeringsovereenkomst, komt dit project in aanmerking voor provinciale subsidie. De te ontvangen subsidie bedraagt maximaal € 242.876,-.