IMG 2628bb BorderMaker

Burgemeester van Dam van gemeente Hollands Kroon ging vandaag langs bij een aantal mensen, die een Koninklijke Onderscheiding.hebben ontvangen.

Allen zijn Lid in de Orde van Oranje-Nassau geworden.

IMG 2639bb BorderMaker

Frans van Zwam

11-09-1955

Barsingerhorn

Dhr. van Zwam is "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd". Hij zet zich tevens in voor het Veteranen Inloophuis in Schagen en voor de Vereniging Reünisten Elektromonteurs van de Koninklijke Marine.

IMG 2646bb BorderMaker

IMG 2655bb BorderMaker

IMG 2661bb BorderMaker

Marja Hiemstra-van der Velde

13-04-1952

Zijdewind

Mw Hiemstra -van der Velde coördineert sinds 2013 het werk voor de Voedselbank op het uitdeelpunt in Nieuwe Niedorp. Ook is ze betrokken bij de PKN- Kerk in Nieuwe Niedorp. Zij maakt als diaken deel uit van de kerkenraad, bezoekt ook het overleg met andere kerken in de regio en zet ze zich in voor de EHBO- vereniging. Daarnaast is ze vrijwilliger bij het Taalcafé.

IMG 2664bb BorderMaker

IMG 2671bb BorderMaker

Dick Krabbendam

14-10-1953

Hippolytushoef.

Dhr. Krabbendam zet zich in al jaren in voor Stichting Netwerk Roemenië. Om inkomsten te genereren voor de Stichting Netwerk Roemenië heeft hij een kringloopwinkel, de Maerske, opgericht; een kringloopwinkel met een maatschappelijke functie.

Annie Trijntje Bruijstens-Koster

18-6-1944

Hippolytushoef.

Mw Bruijstens-Koster heeft zich gedurende 40 jaren verdienstelijk gemaakt als collecte coördinator voor KWF Kankerbestrijding in Hollands Kroon. Ook heeft ze zich ruim 30 jaar ingezet voor de kantine commissie van v.v. Succes in Hippolytushoef.

Hans Paul Doeke van der Laan

09-01-1948

Wieringerwerf

Dhr. van der Laan heeft enorm veel vrijwilligerswerk voor de basketbalvereniging, de voetbalvereniging (CVW Slootdorp) en klaverjasvereniging “Onder Ons” te Wieringerwerf gedaan. Later kwam daar de tennisvereniging bij en enige jaren geleden de Cultuurschuur (sociaal-cultureel centrum).