bbblogo hollands kroon 2

Sportsector met politiek in debat over nut en noodzaak van bewegen

Met sport en bewegen naar een energieke en gezonde gemeente? Daarover wil de sport- en beweegsector in de gemeente Hollands Kroon met alle fracties in debat. Woensdag 2 maart houden de aangesloten partijen een vitaliteitsdebat bij camping Waddenzee.

Doel van het debat is horen wat de visie van de verschillende partijen is op het gemeentelijk beleid ten aanzien van sport en bewegen. Wat zijn hun standpunten en waar willen ze aan werken de komende vier jaar binnen de gemeente Hollands Kroon? Het vitaliteitsdebat wordt geleid aan de hand van een aantal inspirerende stellingen. De fractieleden kunnen over deze beweringen met elkaar in gesprek.

Waar ligt de verantwoordelijkheid?

Hoe kunnen gemeente en sport- en beweegpartners nu samen zorgen dat een gezonde leefstijl voor alle inwoners bereikbaar is? Bij wie liggen bepaalde taken? Is dat bij de gemeente of bij de inwoner zelf?

Corona heeft ogen geopend

De term gezondheid komt bijna elke dag wel een keer voorbij op radio en tv. En het is haast wel zeker dat corona ons de ogen nog meer heeft geopend. Dat iedereen nu wel inziet hoe belangrijk het is om vitaal te zijn. Ons lichaam gezond te houden. Met sport, bewegen, voeding, voldoende slaap en zo min mogelijk stress. En vergeet het sociale aspect niet. Want eenzaamheid heeft een grote impact op gezondheid.

Geen kostenpost, maar investering

Uit onderzoek is gebleken dat elke geïnvesteerde euro minstens 2,5 euro aan maatschappelijk rendement oplevert. Sport en bewegen zijn dus geen kostenpost, maar een investering in een sterke, gezonde, energieke en vitale maatschappij.

Aanmelden

Wie dit debat wil volgen, is welkom. Meediscussiëren is niet mogelijk, maar goed opletten biedt wel inzichten in de mening van de lokale politici. De debatavond bij camping Waddenzee duurt van 20 tot 22 uur, de inloop is vanaf 19.30 uur.

Camping Waddenzee is te vinden aan de Westerlanderweg 43 in Westerland. Wie een plaats in de zaal wil bemachtigen kan zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hier is het debat live te volgen