IMG 3807 BorderMaker

Hoe staat het ervoor met Zwembad De Rijd in Nieuwe Niedorp?

Diepe bad

Begin november 2021 is gestart met de tweede fase van de renovatie. Het diepe bad is gesloopt en het leidingwerk rondom de twee grote bassins zijn vervangen en aangepast op het dwarsdoorstroom-principe. Ook het leidingwerk rondom het peuterbad is vervangen.

Peuterbad

Om een betere doorstroming in het peuterbad te realiseren, is het betonnen waterelement uit het peuterbad verwijderd. Ter vervanging van het betonnen waterelement komen er twee kunststof speeltoestellen in het peuterbad. Na overleg met de Omgevingsdienst vindt er nog een aanpassing plaats in het peuterbad waarbij de traptrede in het bad plaatsmaakt voor een flauw aflopende vloer. 

Begin januari zijn de tegelzetters begonnen met het opnieuw betegelen van het diepe bad. Eind januari wordt de inventaris van het diepe bad teruggeplaatst (trappen, roosters, etc.).

Planning

Vanaf week 6 wordt het straatwerk rondom de baden aangebracht. In februari en maart wordt de technische installatie aangepast, worden de werkzaamheden aan de chemicaliƫnopslag uitgevoerd en worden de afdekinstallaties en sundisks geplaatst. De locatie van de waterglijbaan voor het instructiebad wordt voorbereid op plaatsing van de glijbaan. Het peuterbad wordt gecoat.

In de maand april zal het plaatsen van de glijbaan en de speelelementen, het vullen van de baden en het inregelen van de technische installatie plaatsvinden.

Vrijwilligers

Zo nu en dan wordt er een beroep gedaan op de inzet van de vrijwilligers voor diverse werkzaamheden waaronder het verwijderen van restanten tegelwerk van het peuterbad, het verwijderen van het oude zonnecollectorensysteem op het dak en het plaatsen van kunststof zitbanken rondom de bassins.

Uitgaande van de huidige planning is de verwachting dat het zwembad begin mei klaar is voor gebruik, dit vertelde Wethouder Mary van Gent in een gesprek met ondergetekende.