GHK-logo-2 640x480

De colleges van de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen hebben besloten samen het Regionaal Administratie- en Kenniscentrum (RAKC) in te richten.

Het RAKC is de backoffice die de wijkteams van de aangesloten gemeente ondersteunt in administratie en kennis, op het gebied van werk & inkomen, niet medische zorg en jeugdzorg. De gemeente Texel sluit naar verwachting op een later moment aan. Het RAKC wordt gevestigd in Schagen, in het gebouw waar nu de ISD Noordkop gehuisvest is.

Grotere verantwoordelijkheid voor gemeenten

Alle gemeenten in Nederland bereiden zich voor op de uitvoering van taken in het sociaal domein die het Rijk neerlegt bij gemeenten. Het Rijk geeft gemeenten een grotere sociale verantwoordelijkheid op het gebied van werk & inkomen, niet medische zorg en jeugdzorg. Om te komen tot een krachtige uitvoering van de nieuwe taken gaan de gemeenten werken met wijkteams. Per gemeente worden meerdere wijkteams georganiseerd. Hiermee kan ondersteuning en zorg zo dicht mogelijk bij de inwoners georganiseerd worden. De backoffice voor de administratieve afhandeling van deze wijkteams wordt door het RAKC verzorgd.