IMG 9124aa BorderMaker

Het college van burgemeester en wethouders vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet in de coronacrisis. Ook vinden zij dat er een moment moet zijn waarop aandacht wordt gegeven aan het belang van ondernemers in Hollands Kroon. Juist nu, door de grote impact die het coronavirus heeft. Hollands Kroon doet daarom mee aan de landelijke Dag voor de Ondernemer op vrijdag 20 november. Een dag waarop ondernemers worden bedankt voor hun durf en doorzettingsvermogen.

Bedrijfsbezoeken van burgemeester Van Dam en wethouder Theo Meskers

Net als voorgaande jaren wordt er aan diverse bedrijven uit verschillende sectoren een persoonlijk bedrijfsbezoek gebracht. De komende tijd bezoekt burgemeester Rian van Dam samen met wethouder Theo Meskers enkele bedrijven namens het college van Burgemeester & Wethouders. Op de Landelijke Dag van de Ondernemer, vrijdag 20 november, bezoeken zij de bedrijven Spaansen en Loonbedrijf Jimmink uiteraard met inachtneming van de geldende corona maatregelen. Eerder is de burgemeester op bezoek geweest bij o.a. Interflow en Triple A Logistic en gaat zij binnenkort langs bij lokale horecazaken en retailers.

Gevolgen van de coronacrisis

Tijdens de bezoeken wordt aandacht besteed aan de gevolgen van de coronacrisis, maar ook besproken hoe deze ondernemers zich weten aan te passen en welke kansen dit biedt voor de toekomst.

Hollands Kroon bedankt dit jaar de verenigde ondernemers

Wethouder Economische Zaken Theo Meskers: "Ondernemers verdienen waardering voor hun economische en maatschappelijke bijdrage aan onze gemeente, vooral in deze bijzondere tijd! Veel ondernemers hebben het moeilijk door de coronamaatregelen. Toch blijven zij positief, steunen elkaar en passen zich goed aan de nieuwe situatie aan. Als gemeente hebben we contact met individuele ondernemers en ondersteunen wij hen waar mogelijk, onder andere via ons Ondernemersloket. Ook hechten wij waarde aan de samenwerking met de Ondernemersfederatie Hollands Kroon (OFHK) waar de diverse ondernemersverenigingen uit Hollands Kroon in zijn vertegenwoordigd. Deze samenwerking is belangrijk voor de versterking van het MKB. Zonder deze samenwerking zou ondernemend Hollands Kroon er heel anders uitzien. Juist daarom ontvangen zij dit jaar een persoonlijke bedankkaart van de gemeente."

Landelijke Dag van de Ondernemer

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland. Op deze dag bedanken we ondernemers voor hun lef en doorzettingsvermogen en vieren we het ondernemerschap. Ondernemers zijn namelijk van ongekende waarde voor onze lokale en nationale economie. Ondernemers creƫren groei, banen en welvaart. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Sinds 2016 is het elke derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer. Ook Hollands Kroon besteedt jaarlijks aandacht aan deze dag.