holl kr

Raad Hollands Kroon haalt voorstel Mientweg 46 en Woonvisie van de agenda

Bij het wijzigen van een bestemmingsplan is het belangrijk dat omwonenden genoeg de gelegenheid krijgen om te kunnen participeren. Tijdens het inspreekuur van dinsdag 27 oktober bleek dat dit niet het geval is bij het bestemmingsplan Mientweg 46 Lutjewinkel. Verschillende raadsleden vonden dat er nog onduidelijkheden waren. De raad heeft daarom op donderdagavond 29 oktober besloten dit punt van de agenda te halen.

Woonvisie

Ook haalde de raad de Woonvisie Hollands Kroon van de agenda. Over dit voorstel lagen een hoop amendementen klaar. De raad heeft het college gevraagd om te kijken of de punten uit deze amendementen verwerkt kunnen worden in de woonvisie. Daarna is het de bedoeling dat de woonvisie opnieuw wordt aangeboden.

Raaksmaatweg 4 't Veld

Over het bestemmingsplan Raaksmaatsweg 4 't Veld was de raad goed te spreken. Het was een plan zoals meerdere raadsleden het graag zien. Het terrein ligt afgelegen en er zijn geen zienswijzen ingediend tegen dit plan om 40 tijdelijke medewerkers te huisvesten op het terrein. Met het plan is unaniem ingestemd.

Motie over verontreinigd straalgrit

De raad heeft gediscussieerd over het storten van verontreinigd straalgrit met Chroom-6. Er werd een motie ingediend (GL, OHK, GR, CU, Anders!, PvdA) waarin het college werd opgeroepen hier actie op te nemen. Deze motie werd ingetrokken, maar de discussie hierover werd door meerdere raadsleden gewaardeerd. Wethouder Groot zegt toe dat er een uitnodiging voor een informatieavond over de Afvalstort omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied naar de raad toekomt.

Veranderingen in gemeenteraad Hollands Kroon

In de gemeenteraad van Hollands Kroon treden een paar veranderingen op. Begin oktober is de samenwerking tussen raadslid Lars Ruiter en VVD Hollands Kroon beƫindigd. Lars Ruiter gaat per 29 oktober verder als zelfstandige fractie onder de naam Groep Ruiter. Cees Meeldijk is benoemd tot fractieondersteuner van Groep Ruiter. Dit is niet de enige verandering in de gemeenteraad. Vanaf 1 januari 2021 stopt raadslid en fractievoorzitter Johan Paul de Groot van de ChristenUnie. Johan Paul gaat verhuizen naar Ermelo. Daarmee legt hij na 12 jaar zijn betrokken rol in de gemeentelijke politiek van voormalige gemeente Wieringermeer en Hollands Kroon neer. De opvolger van Johan Paul wordt waarschijnlijk begin december bekend gemaakt.

Vergadering terugkijken

Wilt u de agendapunten bekijken of de vergadering terugkijken? 

Klik dan hier