provincie noord holland 640x480

Langebalkbrug (N242) in Heerhugowaard in avond en nacht dicht

De provincie Noord-Holland voert reparatiewerkzaamheden uit aan de Langebalkbrug over de Westerweg (N242) in Heerhugowaard. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Westerweg (N242) in de avond en nacht tussen 20.00 uur en 4.00 uur afgesloten van maandag 20 april tot en met vrijdag 24 april. Al het verkeer wordt omgeleid. De Langebalkweg blijft bereikbaar.

De Westerweg (N242) is in deze periode tussen 4.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds gewoon open. De werkzaamheden zijn zaterdagochtend 25 april na 4.00 uur klaar.

Omleidingsroute Westerweg (N242)

Het autoverkeer wordt tijdens de werkzaamheden aan de Langebalkbrug vanuit Schagen richting Alkmaar omgeleid via de Provincialeweg (N504), Schagerweg (N245) en Nollenweg (N508), en vice versa. (Brom)fietsers worden omgeleid via de Pannekeetweg, Hasselaarsweg, Noordscharwouderpolderweg, Schoutenbosweg naar de Westerweg (N242), en vice versa.

Tijdelijke verkeerslichten en verkeersregelaars Langebalkweg

Tijdens de werkzaamheden is het wel mogelijk om over de brug (de Langebalkweg) te rijden. Er is dan één rijstrook beschikbaar. Het autoverkeer wordt met tijdelijke verkeerslichten over de Langebalkweg geleid. Op het fietspad staan verkeersregelaars om (brom)fietsers veilig langs de werkzaamheden te leiden.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden herstelt de provincie de schade aan het beton van de Langebalkbrug, die zijn ontstaan door aanrijdingen van onder andere te hoge vrachtwagens.