provincie noord holland 640x480

Van tijdelijke naar permanente verlichting langs Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.

De provincie Noord-Holland vervangt de tijdelijke verlichting langs de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat door permanente lantaarnpalen. De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats van 15 oktober tot en met 16 november 2018. De Priggeweg (parallelweg) wordt gedeeltelijk afgesloten. De hoofdrijbaan van de N241 en het fietspad blijven bereikbaar.

Afsluiting Priggeweg tussen Snevert en Zuiderweg

Op 15 en 16 oktober is de Priggeweg (parallelweg) tussen de Snevert en Zuiderweg afgesloten van 07.00 uur tot 16.00 uur. Het auto- en landbouwverkeer kan via de Provincialeweg (N241) rijden. (Brom)fietsers worden omgeleid via het fietspad aan de overkant.

Afsluiting parallelweg tussen C. Blaauboerlaan en Kanaalweg (N248)

Van 12 november tot en met 16 november is de Priggeweg (parallelweg) tussen de Cornelis Blaauboerlaan en Kanaalweg (N248) afgesloten van 07.00 uur tot 16.00 uur. Het auto- en landbouwverkeer kan via de Provincialeweg (N241) rijden. (Brom)fietsers worden omgeleid via het fietspad aan de overkant.

Werkzaamheden

Sinds december 2017 is de vernieuwde Provincialeweg (N241) in gebruik. Door de lange levertijd van de lantaarnpalen is tijdelijke verlichting aangebracht. Deze worden nu vervangen. Behalve de lantaarnpaal bij fietssluis De Weel. Deze komt op zijn vroegst in december. De verlichting langs het fietspad ter hoogte van de Havenstraat brandt tegen die tijd ook. De netbeheerder moet de verlichting daar nog aansluiten. Deze werkzaamheden staan aan het eind van het jaar gepland.

Afronding project N241

De werkzaamheden aan de verlichting zijn de laatste restwerkzaamheden en dan zou het project afgerond zijn. Echter is gebleken dat het verkeer te hard rijdt over de parallelweg en fietsstraat en dat niet alleen bestemmingsverkeer er gebruik van maakt. Daarom evalueert de provincie samen met betrokken partijen zoals politie en gemeenten de inrichting van de weg. Eind dit jaar wordt de evaluatie afgerond. De maatregelen die daaruit voortkomen worden in het nieuwe jaar uitgevoerd.

De nieuwe N241 tussen Schagen en Verlaat

De Provincialeweg (N241) heeft een nieuwe weginrichting gekregen. Sinds begin 2015 is daar volop aan gewerkt. De N241 is verbreed en vernieuwd. Aan de oostkant is een parallelweg aangelegd voor landbouw- en bestemmingsverkeer. Aan de westkant is ruimte gemaakt voor een fietsstraat waar gemotoriseerd bestemmingsverkeer te gast is.

Op het drukkere gedeelte ter hoogte van Schagen is een apart fietspad aangelegd. De Lasschoterbrug is vernieuwd en daarnaast is een nieuwe brug gebouwd die aansluit op de nieuwe parallelweg. Op het hele traject zijn zes rotondes gebouwd. De nieuwe fietstunnel bij de Nes zorgt ervoor dat fietsers de N241 veilig kunnen kruisen. Het kunstproject ‘Monster van Nes’ siert de tunnelwand en bestaat uit een reproductie van bodemvondsten die langs of in de buurt van de N241 zijn gevonden door bewoners en zo de archeologische waarde van de omgeving benadrukken.