GHK-logo-2 640x480

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hollands Kroon gaat in de loop van januari in gesprek met betrokken partijen over de uitgangspunten en randvoorwaarden voor de ontwikkeling van een permanent terrein voor durfsportactiviteiten in Hollands Kroon.

Motorsport, waarover het college de gemeenteraad om een uitspraak vroeg, maakt daar onderdeel van uit. In de vergadering van 19 december gaf de gemeenteraad aan een dergelijk terrein binnen Hollands Kroon toe te willen staan.

Locatie verder onderzoeken

Het college had na een recente globale verkenning voorkeur uitgesproken voor een specifieke locatie voor een motorsportterrein; het gebied op de hoek van de Alkmaarseweg (N242) en de Groetweg (nabij het Groetkanaal) ten zuidwesten van Middenmeer. Op de aspecten landschappelijke inpassing, bereikbaarheid, minste overlast voor omliggende functies en uitvoerbaarheid scoort deze locatie volgens het college beter dan de andere drie mogelijke locaties die globaal verkend zijn. De gemeenteraad gaf het college op 19 december groen licht om verder in gesprek te gaan en te onderzoeken of deze locatie geschikt blijkt voor een durfsportcentrum.

Achtergrond

Eerder dit jaar vroeg de provincie Noord-Holland de gemeente op zoek te gaan naar mogelijkheden voor een permanente locatie voor motorsportactiviteiten binnen de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders gaf toen aan open te staan om – samen met de provincie en de Noord-Hollandse Motorsport Federatie – de mogelijkheden te verkennen om tot een goede oplossing te komen voor een geschikte motorsportlocatie binnen Hollands Kroon. Met een motie gaf de gemeenteraad in december 2013 aan een permanent terrein voor durfsportactiviteiten in de gemeente te willen toestaan. Motorsport maakt daar onderdeel van uit.