GHK-logo-2 640x480

Hondenpoep op de stoep, straat of het trapveldje is een bron van ergernis!

Natuurlijk zijn er heel veel hondenbezitters die altijd de poep van hun hond opruimen maar......dit gebeurt niet door iedereen. Door de hondenpoep niet op te ruimen houden deze baasjes zich niet aan de regels en veroorzaken ze overlast voor hun omgeving. Daarom vragen wij u: "Waar u hond ook poept, opruimen moet!"

Aan de lijn

Ook moeten honden binnen de bebouwde kom (buiten privéterreinen) aangelijnd zijn. Verspreid over de bebouwde kom zijn een aantal losloopgebieden aangewezen. Ook hier geldt, net als op andere plaatsen, een opruim verplichting voor hondenpoep. Kinderspeelplaatsen, zandbakken en speelweides zijn in alle geval verboden terrein voor honden. Deze terreinen zijn bedoeld om kinderen te laten spelen en niet als honden speelplaats.

Geen Poepmobiel 

Hondenbezitters die hun viervoeter bewust uitlaten op de hondenuitlaatroute, waar voorheen de poepmobiel langskwam om de poep op te zuigen, vragen we nu zelf de uitwerpselen op te ruimen. De hondenpoepzuiger rijdt namelijk niet meer.

Gevaren van hondenpoep

Hondenpoep is hot. Regelmatig krijgen wij klachten binnen over niet opgeruimde hondenpoep. Hondenpoep is niet alleen vies en onhygiënisch, maar het vormt ook een risico voor de gezondheid. Spelende kinderen kunnen besmet raken met spoelworm wanneer zij met hondenpoep in aanraking komen. Een infectie met deze worm kan leiden tot griepachtige klachten en in ernstige gevallen zelfs tot hersenvlies- of oogontsteking. Hondenuitwerpselen die blijven liggen, kunnen ook het (voor honden dodelijk) canine-parvo-virus verspreiden