0002 Custom

Op zondag 7 augustus staat de Museumboerderij West-Frisia in het teken van textiel.

Tijdens de openingsuren van 13.00- 16.30 uur worden verschillende technieken gedemonstreerd. Er is te zien hoe wordt geweven op een weefgetouw, er wordt gekantklost en er worden klederdrachtmutsjes gebreid op uiterst fijne pennetjes. In de mooie kamer zitten twee dames die de oude techniek van het kralen breien demonstreren. Zij zitten in klederdracht, dus dat maakt het plaatje aardig compleet. Uiteraard zijn de dames bereid om de verschillende technieken en handigheidjes uit de doeken te doen.

De Museumboerderij viert dit jaar ook het ‘Adriaanjaar’. De grondlegger van het museum is 100 jaar geleden geboren en heeft er door zijn verzamelwoede voor gezorgd dat zijn geboortehuis een museum is geworden. Behalve de grote en verrassende collectie is er dit jaar in de Hooiberg een expositie met de naam ‘Kinderspel’. Leuk en kleurig oud speelgoed staat te kijk. Met sommige dingen heeft Adriaan zelf nog gespeeld: gedeeltelijk is de expositie samengesteld uit eigen spulletjes. Een ander deel is her en der te leen gevraagd en vormt een welkome aanvulling. Leuk om te zien, ook voor kinderen!

De Museumboerderij is te vinden op Koningspade 31 in Hoogwoud. Tot en met 13 september is het te bezoeken vanaf donderdag- tot en met zondagmiddag tussen 13.00 en 16.30 uur. De entree is € 3, - voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Koffie en thee zijn inclusief op de textielzondag. Voor meer informatie: 0226-351431

Foto: Ingezonden