IMG 0515 BorderMaker

Zaterdag 3 september lijkt nog ver weg, maar popfestival Zomerpop heeft de wind al vol in de zeilen.

Terwijl hoofdact De Staat reclame maakte met twee(!) indrukwekkende shows op Pinkpop, wist de organisatie ook Fresku vast te leggen. De rapper, die met zijn band een unieke live-reputatie heeft opgebouwd, wordt in Hoogwoud bovendien vergezeld door onder meer Beans & Fatback.

“Fresku spot, ontroert en raakt” schreef 3voor12 na zijn optreden op Into The Great Wide Open. Een treffende omschrijving voor deze rasartiest, die een unieke mix van comedy en serieuze hiphop brengt. Op Zomerpop pakt hij uit mét band. ‘Een topformatie die opzwepende, soulvolle hiphop produceert’, weet voorzitter Wouter Maas. ‘Zowel de partynummers als de gevoelige tracks komen keihard binnen.’

Beans & Fatback

In Hoogwoud geeft Fresku zijn enige show deze zomer in Noord-Holland boven het IJ. De perfecte opmars voor die andere headliner, De Staat. Zomerpop presenteert tevens met trots Beans & Fatback. De Hoornse band, waarvan diverse nummers zijn gebruikt in tientallen Amerikaanse commercials en series, maakt vuige garageblues à la Jack White en The Black Keys, rauw en bezwerend.

Gevarieerde line-up

De zaterdag barst om 14.00 uur los met de instrumentale gitaarrock van Holland Elektro uit Hoorn. Vervolgens delen punkrockers The Accelerators en The Windowsill het podium met elkaar. Op de gevarieerde line-up stonden al The Brahms, Les Truttes, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest, Mr. Dark Horse, 12:04 en The Electric Company. Hieraan wordt nog één live-act en een compleet dance-programma toegevoegd.

Voordelig

Zomerpop is één dag vervroegd en vindt dit jaar voor het eerst plaats op vrijdag en zaterdag (2 en 3 september). Binnenkort maakt het festival de namen voor de vrijdag bekend, wanneer ook het traditionele Zomerpop Diner wordt gehouden. Dagkaarten en voordelige combitickets zijn al volop verkrijgbaar.

Meer informatie: www.zomerpop.nl