Foto Dorcas Fietsdag 2013 1

Op Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei aanstaande organiseren wij de jaarlijkse Dorcas Fietsdag voor de 10e keer.

Er is weer een aantrekkelijk parcours uitgezet van ongeveer 30 km langs karakteristieke dorpjes in Westfriesland.. De tocht voert onder andere door de dorpen Waarland, Heerhugowaard-de Noord, Nieuwe Niedorp, ’t Veld en Barsingerhorn.

Zoals u van ons gewend bent wordt de fietstocht gecombineerd met een bezoek aan bezienswaardigheden uit deze streek. Dit jaar hebben wij twee bedrijven bereid gevonden voor een rondleiding.

Het eerste bedrijf is kwekerij A.S. de Boer uit ’t Veld. ,Hier worden aardappelen en groenten geteeld en verpakt. Daarnaast worden er tulpen verwerkt.

Tevens kunt u een bezoek brengen aan manage “Bucephalus” in Barsingerhorn. Hier is de Stichting “Dupla” actief met huifbedpaardrijden voor gehandicapten.

Opstapplaatsen zijn:

Waarland: “de Boereplaats”, Jonkerstraat 31

Heerhugowaard de Noord: Café Bleeker, Middenweg 550

Nieuwe Niedorp: de Roode Eenhoorn, Dorpsstraat 173

’t Veld: A.S. de Boer, Valbrugweg 6.

Starten kan tussen 10.00 uur en 13.00 uur.

Deelname kost € 5,00 voor volwassenen en voor kinderen € 2,50.

De opbrengst van deze fietstocht is bestemd voor de verzorging van weeskinderen in Arusha, Tanzania. Sinds 2003 heeft Dorcas zich het lot van deze weeskinderen aangetrokken. Dit betekent dat Dorcas zorgt voor huisvesting, begeleiding, voedsel, kleding en schoolbenodigdheden. De groep bestond oorspronkelijk uit 39 kinderen. Hiervan staan er inmiddels 20 op eigen benen. Ze hebben hun studie afgerond en hebben een baan gevonden. Vier kinderen studeren nog aan de universiteit en de jongere kinderen bezoeken de middelbare school.

Voor meer informatie over Dorcas kunt U terecht op de website van Dorcas: www.dorcas.nl

Foto: Ingezonden