IMG 9346 BorderMaker

De lentetuin Breezand is woensdag 2 maart geopend door Zandprinses Rosa van der Vijver door het tekenen van diverse Sprookjes in het zand.

Sprookjes als Roodkapje, De Kikkerkoning, de rattenvanger van Hamelen, Jaap en de bonenstaak, Rapunzel en de wolf en de zeven geitjes. In het zand verklaarde de Zandprinses de 36e editie van de Lentetuin officieel geopend, wat gevolgd werd door luid getrompetter vanuit het kasteel.

Nick Broersen was dit jaar voor het eerst ceremoniemeester. Aan bod kwamen de speeches van de voorzitters Frank van den Hoek (Bloembollenshow) en Jarno Leijen (Expo). Ze haakten met name in op het thema sprookjes. Ook promotie was een onderdeel. Zo gaf Frank van den Hoek de kwekers de tip om met op de Lentetuin juist met consumenten te praten: “Ik nodig u uit om deze beurs te gebruiken om eens met de gewone bezoeker in gesprek te gaan en te vragen hoe zij tegenover uw product staan en hoe zij dat consumeren. Ik weet zeker dat het u inzichten biedt, die u nog niet kende.” Arno Mulder van Rabobank Kop van Noord-Holland, al sinds het begin hoofdsponsor van de Lentetuin had nog een speech voordat Nick Broersen overging op de prijsuitreiking.

Gouden Bolbloem

Zoals ieder jaar worden er veel prijzen uitgereikt op de Lentetuin Breezand. Alle inzenders proberen in hun stand de mooiste bolproducten te showen. Dit alles om de prijs der prijzen te winnen: de Gouden Bolbloem. Aan burgemeester Nawijn van de gemeente Hollands Kroon de eer op de prijs te overhandigen. Dit jaar heeft World Flower bv deze prestigieuze prijs gewonnen met de combinatie Fritillaria ‘Michailowski’, tulp ‘Milkshake’ en narcis No. 00-199.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord-Holland.

Bezoek de website voor de openingstijden.

IMG 9216 BorderMaker

IMG 9224 BorderMaker

IMG 9240 BorderMaker

IMG 9246 BorderMaker

IMG 9264 BorderMaker

IMG 9283 BorderMaker

IMG 9331 BorderMaker

IMG 9342 BorderMaker

IMG 9364 BorderMaker

IMG 9367 BorderMaker