12311035 496397547200179 6507117404089072921 n

Zondag 13 december is er weer Kunst en Kippensoep in van Ewijcksluis.

Deze keer met een expositie van Simone Buter en Annette Hoeksema. Simone heeft een stukje over zichzelf geschreven dat ik hierbij doorstuur. De opening is weer om 15.00 uur en u bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.

Meer informatie over Simone Buter en Annette Hoeksema:

Mijn naam is Simone Buter, en ik woon met man en vier kinderen in het Noord-Hollandse dorpje ’t Zand. Mijn liefde voor schilderen zit er al heel lang in, vroeger keek ik altijd al met bewondering naar mijn moeder, die als amateurschilder prachtige schilderijen maakte. Naarmate ik ouder werd, wilde ik zelf eens proberen of ik de schildergenen van mijn moeder had geërfd.

Ervaring had ik niet, dus besloot ik een cursus te volgen bij Elly Doolaard, waar ik nog steeds leer. Vooral het gebruik van kleuren en dieptes heb ik hier onder de knie gekregen. Ook kwam ik er tijdens het schilderen achter dan ik toch wel wat genen van mijn moeder geërfd had. Mijn inspiratie haal ik uit dagelijkse dingen, een plaatje uit een magazine, een leuke ansichtkaart of zomaar een mooi plaatje onderweg. Ook abstracte schilderijen vind ik een uitdaging.

Het afgelopen jaar heb ik ook diverse exposities gehad momenteel hangen er schilderijen van mij in dorpshuis ” Ahoy “ in Tuitjenhorn. Er blijft dus genoeg te doen, en ik zal waarschijnlijk tot in lengte van dagen blijven schilderen.

Behalve de schilderijen van Simone Buter, zijn er vanaf 13 december enkele grote portretten te zien van Annette Hoeksema. De schilderijen zijn gemaakt in olieverf over een ondergrond van acrylverf die hier en daar nog zichtbaar is. Annette Hoeksema is autodidact en schildert bijna dagelijks. Behalve in haar atelier aan huis, schildert ze zeer regelmatig in de keesschuur van Elly Doolaard.

In oktober heeft Annette ook geëxposeerd in kunst en kippensoep. In december laat zij zich van een heel andere kant zien met deze meer dan levensgrote portretten. Aan de kleurcombinaties en haar favoriete pallet is de hand van de kunstenaar toch heel herkenbaar.

Pension van Ewijcksluis

Van Ewijckspad 1

1761 JN Anna Paulowna

Tel: 0223-721500 / 06-29076955

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Foto: Ingezonden