20150905 103228 Custom

De Boerenversmarkt bij Kwekerij Siem Muster in Slootdorp bleek afgelopen weekend een trekpleister van groot formaat.

Bezoekers vanuit heel Nederland wisten het evenement te vinden en maakten van dichtbij kennis met de vers producenten uit de regio. ‘Proeven, zien en beleven’ was het motto van de markt en dat wisten de ruim 4.000 bezoekers te waarderen. In de schuur en kassen genoten de mensen van de variëteit die de kwekers aanboden. Vol passie legde de paddenstoelenkweker uit welke paddenstoelen klaar waren om te plukken en hoe de verschillende soorten heten. Maar ook de imker genoot veel bekijks met zijn kast vol bijen. Er werden nieuwe producten gelanceerd zoals biologische scrub van Wieringermeerklei en verse knoflook met zonnebloemolie. De bezoekers konden proeven van Opperdoezer Ronde salade, friet van knolselderij, biologisch ijs, huisgemaakte fudge, vruchtencakes, sapjes, aardbeien en al wat er meer was. Ter vermaak van de volwassenen waren er demonstraties slow cooking, kransen maken en wol spinnen en de kinderen waren druk met pony rijden, ringsteken, knutselen, schminken en het springkussen. Ben Tops, organisator van het evenement: ‘we wilden de mensen kennis laten maken met al het moois er in de regio aan versproducten wordt geproduceerd en dat is meer dan gelukt. Uit de niet aflatende stroom bezoekers blijkt dat de mensen behoefte hebben aan meer informatie over ‘wat eet ik’ en ‘wie is degene die dit produceert’. Voor ons als organisatie was het genieten, er waren louter positieve reacties van zowel bezoekers als van standhouders. Daar doen we het voor!’.

Op zondagavond werd de markt afgesloten met het streekproducten diner ten bate van een goed doel, dit jaar de Stichting ‘Je Mag Er zijn’. Deze stichting zet zich in voor pleegkinderen en pleeggezinnen in Noord Holland. Dankzij de bijdrage van vele bezoekers, sponsoren, standhouders en Rotary Wieringerland kwam het totaal te schenken bedrag op € 2405,86. Matthé en Tineke Witte, de afgevaardigden van de stichting, namen vol enthousiasme de cheque in ontvangst en meldden direct dat zij zich hiermee nog meer in kunnen zetten voor de pleegkinderen in de regio.

Gedurende het Boerenversmarkt weekend en het diner zijn foto’s gemaakt welke te vinden zijn op de website www.boerenversmarkt.com .

Foto: Ingezonden