20150902 090328 Custom

Op zaterdag 5 en zondag 6 september opent Koolen Champignons BV de eerste champignonpluktuin ooit.

De pluktuin is onderdeel van de Boerenversmarkt in Slootdorp, waar meer dan 40 versproducenten laten zien en proeven wat voor moois zij hebben geoogst. De pluktuin heeft verschillende paddenstoelsoorten die bezoekers van de markt zelf kunnen plukken en afwegen. Andere kwekers presenteren op de Boerenversmarkt de meest uiteenlopende producten, van knolselderij, verse knoflook, broccoli, aardbeien, jams en sapjes tot Opperdoezer rondes, rode en witte kool, tulpenbollen, pompoenen, tuinplanten, biologisch schepijs, tomaten, vis, kaas- en melkproducten. De bezoekers van de markt kunnen kennis maken met de tuinders achter de producten en krijgen van de tuindersvrouw heerlijke recepten mee.

Er is op de markt ook van alles te beleven, voor jong en oud. Er zijn demonstraties slow cooking (met de keramische barbecue), kransen maken en een uitgebreide uitleg over de grootste zonne-energie centrale van de Wieringermeer daar ter plaatse. Op zondag zijn er optredens van Shantykoor ’t Scheepstuygh uit Schagen en beide dagen is er ponyrijden voor kinderen, ringsteken met shetlanders, er wordt geschminkt en geknutseld en er is een springkussen.

De Boerenversmarkt is een gratis toegankelijk binnen-evenement en vindt plaats in de schuren, kassen en op het erf van Kwekerij Siem Munster, Wierweg 7 in Slootdorp, beide dagen van 10.00 tot 16.00 uur. Het evenement is onder alle weersomstandigheden te bezoeken. De markt wordt op zondag 6 september afgesloten met een Goede Doelen Diner in de kas, genieten van al het lekkers van het land, waarvan de opbrengst gaat naar de Stichting Je Mag Er Zijn.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.boerenversmarkt.com en https://www.facebook.com/boerenversmarkt?fref=ts .

Op de ingezonden foto: Teun Koolen met een blok speciaal gekweekte paddenstoelen voor de eerste champignonpluktuin ooit