foto Dijkgatshoeve 640x480

Medewerkerk(st)ers van Rabobank Kop van Noord-Holland actief bezig tijdens NLdoet.

Vrijdag 20 maart zijn er meer dan 300 handen uit de mouwen gestoken tijdens de NLdoet dag. Op 16 plaatsen in de regio hebben medewerkers vrijwilligerswerk verricht. Zo zijn heel wat verenigingen, stichtingen en organisaties blij gemaakt.

Wensen helpen realiseren

Kris kras door de kop van Noord-Holland gingen wensen in vervulling. Zo werd bij de Herboren Toren het maatschappelijk Cultureel Centrum in Burgerbrug geschilderd, een trapleuning bevestigd en de kerkvloer gereinigd. Bij Kinderboerderij Kotex in Den Burg werd het gras tussen de tegels verwijderd, struiken gesnoeid, een geitenhok gerepareerd en alles grondig schoongemaakt. Bij De Helderse Vallei in Den Helder kreeg het blote voetenpad een opknapbeurt en bij de Dijkgatshoeve in Wieringerwerf werd een fietsenhok verplaatst, een beukenhaag opgeknapt en werd de tuin onkruidvrij gemaakt. Zo maar een greep uit de 16 projecten.

Dijkgatshoeve blij

De Dijkgatshoeve werd verrast door 11 Rabovrijwilligers. Een enthousiaste Elze van de dijkgatshoeve. Hij begeleide de tuinklus: ‘Ik ben blij met de medewerkers van de bank en ben ook blij met de klussen die ze hebben geklaard. Wij komen daar zelf niet aan toe! Zij maken echt het verschil. Fantastisch! ‘

Een aandeel in elkaar

Maatschappelijk betrokken ondernemen zit in de genen van de Rabobank. Door als het ware menselijk kapitaal als dividend beschikbaar te stellen aan de samenleving tijdens de NLdoet dag onderstrepen zij de lokale betrokkenheid. En zo leveren zij een aandeel in elkaar.

Foto: Ingezonden