IMG 0790-BorderMaker

Elke dag maken "The Baas Brothers" een verslag van The Carbage Run 2015, die van 23 februari tot en met 27 februari zal worden gehouden.

Verslag Dag 5:

Het contact gaat om en mijn zes vriendjes dansen vrolijk op en neer. Tezamen met 90 auto's heb ik heerlijk overnacht op de parkeerplaats van een sporthal in Mora. Gezelligheid ten top want meerdere auto's maakte het helemaal gezellig met al hun beats en diverse lichtshows. Vanwege het niet voorradig zijn van alcoholische versnaperingen kwamen de heren af en toe bij me langs om een overheerlijk koud biertje te halen. Ik hoorde The Baas Brothers ook zeggen dat het heel gezellig op de kamer was........met nog 196 andere, snurkende, luidruchtige, ruftende, slaapwandelende en woelende mede runners. Na een kort nachtje en bijbehorend ontbijt werd ook ik door mijn persoonlijke verzorger van een halve liter kopje koffie(lees: olie) voorzien. Zie het als een droge mond...... Opdrachten. Winnen kunnen we helaas niet meer dus of de mannen deze opdrachten überhaupt gaan doen is op het moment van schrijven nog onduidelijk. 1) rij je auto op een trailer met daarvoor een gekoppelde Scania. Ga er mee op de foto. 7 punten zijn bij deze opdracht te verdienen. 2) vraag 2 Zweedse vrouwen en neem ze mee over de finish. Lijkt niet zo moeilijk maar ze moeten wel de "sollicitatie test" doorstaan. Met rechte rug hun voorgevel eerder de muur raken dan hun tenen!! Per vrouw 7 punten. Dat gaat nog hilarisch worden hoor ik de heren enthousiast roepen.....

Aan het begin van deze mooie dag was het al gauw feest op de route. Een collega (Volvo) runner probeerde iemand in te halen wat niet echt lukte. Resultaat een file van 70 auto's! Maar goed, met vereende krachten hebben een tiental deelnemers de boel losgetrokken zodat iedereen weer verder kon. Een deuk in het ego, weinig schade....en dooooor! En toen moesten uiteindelijk dan toch de sneeuwkettingen er aan geloven. Door de Carbagerun organisatie was aangeven dat het daar nu tijd voor was. Na een nieuw record kettingen leggen door Frank en Paul konden deze 2 heren hun kunsten vertonen op de meegebrachte slee!! Wat hadden ze een lol de mannen. Lars op mijn dak aan het filmen en Sven maar weer eens een boete gescoord vanwege het niet voeren van kettingen op de achterwielen......zucht....ze verzinnen ook altijd wat die Zweden! En toen vonden de heren het idyllische plekje waar ze al 4 dagen om zeuren. Midden op een stuk route was daar een inham dat uitermate geschikt was om de lunch te nuttigen! De net gekochte eieren en worst konden opgewarmd worden. 1 vers baguettetje werd belegd met een gebakken eitje en de andere met een soort hotdog inclusief de overheerlijke, inmiddels bekende, wimpie saus. Iedereen die wat langer deed over de kettingen kwam langs ons en toeterde uitbundig. Genieten geblazen!!! Na de stevige lunch werd ik verlost van mijn sneeuwkettingen waardoor we weer full speed richting Nörrkoping konden!

Dit was het dan bijna voor Metakitt. De zeer indrukwekkende Carbagerun Wintereditie 2015 zit er ook voor The Baas Brothers bijna op. Wat rest zijn niet alleen de prachtige beelden en foto's maar ook het uitwisselen van de stoere verhalen zullen vrienden en familieleden nog lange tijd aanhoren.