IMG 0762aa-BorderMaker

Elke dag maken "The Baas Brothers" een verslag van The Carbage Run 2015, die van 23 februari tot en met 27 februari zal worden gehouden.

Verslag Dag 3:

Het contact gaat om en mijn zes vriendjes dansen vrolijk op en neer. Rond de klok van 8 melden we ons op de finish plek waar we gister geëindigd zijn. In het hotel hadden de mannen een koffiezet apparaat gescoord en nadat de thermoskan was omgespoeld (met heet water toch Paul) kon deze gevuld worden met Douwe Egberts. We blijven Hollanders. Echter de suiker ontbrak waardoor Frank voor de 245ste keer mijn skikoffer in dook en niet de laatste keer, zal later blijken. Goed! De opdrachten. Deze keer zijn het er weer 3. De eerste heeft als titel “Don’t Eat Yellow Snow”. Je raadt het al; een fotografisch bewijs dat we gele sneeuw eten. Vinkje. 5 punten. De 2e wordt al lastig. Mede vanwege de lange rit zal dit waarschijnlijk veel tijd kosten. 2 Noren voorzien van identiteitsbewijs vragen of er 1 onder de auto wil liggen en een 1 boven op de auto. Dit, in het kader van “lage” en “hoge” noren! Extra punten werden verdiend als de noren gekleed waren in een rood schaatspak en als ze alle 2 schaatsen aan hadden. Dussssssss. Al banend over de witte wegen is tijdens het schrijven van dit verslag deze opdracht nog niet voltooid. De derde en tevens laatste opdracht is er eentje van de buitencategorie. De noren hebben ooit het automerk Troll gemaakt. Ga er in zitten met je team en ga er mee op de foto. Wikipedia leert dat er maar 4(!) gemaakt zijn waarvan er 1 in België staat. Mij benieuwen of dat iemand gelukt is. Maar dan nu het route verslag.

De route gaat al snel van de gebruikelijke hoofdwegen af. Het resulteerd dat een aantal runners de kettingen uit het vet konden halen! Niet voor ons. Want ik heb sneeuwbanden, en misschien nog wel veel belangrijker, vier wielaandrijving. Niet normaal wat een grip!!!! The Baas Brothers hebben zichtbaar vertrouwen in mijn kunnen. Wat volgt zijn 250(!) heerlijke kilometers aan onverharde, slingerende en met sneeuwbedekte weggetjes waar amper 2 auto’s elkaar kunnen passeren! Sven leeft zich uit en met de Go Pro op het dak levert dat prima beelden. Een paar runners kan het spoor niet houden en schieten recht door de berm in. De saamhorigheid is groot en we helpen elkaar om de weg te vervolgen. Nogmaals het zijn prachtige wegen. De jongens hebben het gefilmd maar de route is zelfs zo mooi dat de Go Pro net zo goed uit kan!! Je had er bij moeten zijn……echt….geen pen kan het mooier omschrijven!!! Rond het middaguur bedachte een paar run genoten dat je met wat hout een blikje gehaktballetjes kon opwarmen. Voor The Baas Brothers het teken om iets soort gelijks te doen.

Terwijl de Wimpie saus wordt uitgewisseld, pruttelen de worstje ter hoogte van mijn achter bumper. Broodje worst staat op het menu geloof ik! Als we ons weg weer vervolgen komt er om 14:58 het zonnetje erbij zodat het ideale rij weer plaatje ontstaat. Veel sneeuw, goede muziek uit m’n speakers en 4 mannen die het prima naar het zin hebben. Alleen een goud gele koude rakker ontbreekt nog….maar goed die zullen ze straks wel krijgen!! 70 kilometer voordat we Trondheim binnen rijden, besluit Lars dat het welletjes is en de inwendige mens weer gevuld moet worden. Het is inmiddels al 19:00. En u raadt het. Ik moet buiten blijven en inderdaad ik krijg niets…. Het einde van een hele leuke, super dag begint te naderen. Het hotel wordt opgezocht en de opdrachten worden ingeleverd.

Tot zover, tot morgen!!