P1060203 640x480

Na een uitverkochte eerste voorstelling treedt Henny Weel op zondag 8 maart voor de laatste keer op met haar cabaretprogramma “Voorstellen” in ’t Kerkhuys te Spanbroek.

Soroptimistclub de Roos van Schagen organiseert deze extra voorstelling waarvan de opbrengst bestemd is voor “Syrië Back to School” een onderwijsproject van Unicef voor Syrische vluchtelingkinderen. Na afloop van de voorstelling wordt de cheque met de opbrengst aan het project overhandigd.

Op een humoristische en ontroerende wijze wandelt Henny Weel in deze voorstelling door het leven van de vrouw, waarbij zij een lach ontlokt en de gevoelige snaar raakt. Een speciaal voor haar geschreven voorstelling met teksten en liedjes waarin zij de vrouw (en zichzelf!) aan ons voorstelt, als meisje, als dochter, als moeder, als echtgenote, als minnares, als vrouw in vele gedaantes. Een unieke voorstelling die bij vrouwen herkenning oproept, maar ook mannen niet onberoerd laat.

De voorstelling

De voorstelling wordt op 8 maart gehouden in ’t Kerkhuys, Spanbroekerweg 37, 1715 GH Spanbroek. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De zaal is open om 13.30 uur. Toegang is 20 euro, dit is inclusief ontvangst met koffie en thee en na de voorstelling een drankje en hapje. Toegangskaarten zijn te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Goede doel

De opbrengst van deze voorstelling is voor het project “Syrië Back to School”. Soroptimisten in Nederland zamelen geld in voor dit project om zo de kinderen een kans te geven op een toekomst. Unicef organiseert onderwijs voor de Syrische kinderen die als vluchteling leven in Turkije. Prefab scholen worden opgezet en de kinderen krijgen een rugzakje gevuld met schoolspulletjes. Het is voor de kinderen belangrijk om naar school te gaan, scholen bieden niet alleen onderwijs maar ook veiligheid en de mogelijkheid de verschrikkingen waarvan ze getuigen waren met elkaar te delen.

Henny Weel een bijzonder actrice

Henny Weel (1949, den Helder) had al jong een passie voor toneel en speelde hoofdrollen op de middelbare school en jarenlang bij een semiprofessioneel gezelschap. In 1990 zette ze haar amateurstatus om in een professionele. De afgelopen jaren was zij te zien in diverse vaste cast- en gastrollen op de televisie, zoals: “Goede Tijden Slechte Tijden”, “de Dageraad”, “De Vlaamse Pot”, “12 Steden, 13 Ongelukken”. In 1993 begaf zij zich succesvol op het pad van het café- chantant en het cabaret. Twee avondvullende programma’s: “Yvette Guilbert en haar tijd” en “100 jaar Nederlands Cabaret - dames die (niet) willen deugen-” waren hiervan het gevolg.

Wat doen Soroptimisten?

Soroptimisten zijn vakvrouwen die actief bijdragen aan de positieverbetering van vrouwen en kinderen wereldwijd. Zij vormen de grootste service-organisatie van en voor vrouwen ter wereld. In Nederland zijn ruim 100 clubs opgericht en wereldwijd zijn 100.000 vrouwen verspreid over 125 landen actief. Soroptimistclub “Roos van Schagen” zet deskundigheid in, organiseert fondsenwerving en ondersteunt projecten in de regio en daarbuiten.

Foto: Ingezonden