Hans Raap foto 640x480

Zondag 14 december is er weer Kunst en Kippensoep in Pension van Ewijcksluis, ditmaal met een expositie van schilderijen van Hans Raap van Westerklief.

De opening is om 15.00 uur en de expositie is dagelijks te bezichtigen tot 7 februari 2015. Iedereen is van harte welkom!

Hans Raap stelt zich even voor:

Mijn naam is Hans Raap , ik ben geboren en getogen op een boerderij in Callantsoog. Ik heb niet gekozen voor een bestaan op de boerderij maar ik ben na mijn middelbare school opleiding naar de kweekschool in Den Helder gegaan. Van 1970 tot 2010 ben ik werkzaam geweest in het basis onderwijs als leerkracht en als directeur. Tekenen en schilderen is de hobby die ik sinds mijn prille jeugd beoefen. Vooral na 1980 ben ik me daar meer op gaan toeleggen en dan vooral op het maken van pentekeningen en aquarellen. Ik ben autodidact maar heb tijdens mijn opleiding op de middelbare school en de opleiding als onderwijsgevende veel geleerd van tekenleraren als Henk Rotgans uit Callantsoog en Cornelis Dral uit Den Helder.

In de loop der jaren heb ik heel veel tekeningen en schilderijen gemaakt en al vele malen werk ge- exposeerd o.m. in Oosterland, Schagen , Anna Paulowna , Westerland , Callantsoog en bovendien heb ik met regelmaat een zomer-expositie ingericht in de zomerstal in onze boerderij op Westerklief. Mijn werk is realistisch en de onderwerpen ontleen ik vaak aan het mooie landschap van de Noordkop: veel huizen, boerderijen en dorpsgezichten. Ik schets daarvoor soms op locatie maar vaak maak ik ook gebruik van fotomateriaal. Voor deze nieuwste expositie van 2014 ben ik een nieuwe weg ingeslagen door me toe te gaan leggen op het werken met acrylverf . Zo is een nieuwe collectie schilderijen ontstaan met als inspiratie het kustlandschap in de Kop van Noord-Holland. Vandaar de naam van de expositie : "KUSTLAND"

 

Pension van Ewijcksluis

Van Ewijckspad 1

1761 JN Anna Paulowna

Tel: 0223-721500 / 06-29076955

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.