IMG 0299-BorderMaker

Half juli was het dan zover. De eerste editie van Kinderdorp Niedorp ging van start.

Na dagen van regen werden we wakker en scheen er een felle zon door de gordijnen: Yes, zelfs het weer werkt mee! De vrijwilligers hadden er zin in en de organisatie stond vol verwachting met een kleuren armbandje de kinderen op te wachten. En al heel snel bleek dat de kinderen er ook heel veel zin in hadden.

We begonnen met een echt Kinderdorp lied die speciaal voor ons op CD gezet was. Toen alle spieren warm waren en iedereen in de hele omtrek wist dat we gingen bouwen gingen we van start. De muziek speelde lekker door wat veel gezelligheid bracht. Wat werd er getimmerd met hamers, spijkers en al die bergen pallets en ander hout. Ook de vrijwilligers waren onwijs aan het timmeren en aanwijzingen geven. Tussendoor hadden een paar moeders het druk met limonade rondbrengen en zonnebrand smeren. Met het harde werken gebeurde er uiteraard weleens een klein ongelukje.

Dit was niet heel noemenswaardig, maar de EHBO stond voor deze kinderen klaar. De sfeer was fantastisch. Vrijwilligers kwamen ipv. 1 dagje spontaan 3 dagen helpen. De lunch voor de vrijwilligers was super. Er stond nl. een top catering team om dit te verzorgen. Er werd geknutseld, gesport en gedanst. Buiten het timmeren was er een team die ook ook heel veel georganiseerd hadden voor de kinderen. Op de vrijdag kon je geschminkt worden. Alle kinderen zagen er prachtig uit. Ook nadat de meeste meiden hun nagels werden gelakt. Er werden naambordjes en vlaggen voor de hutten geschilderd. Ook kwam er een mooie race-auto waar iedere groep mee op de foto kon. Op de dagen zijn er heel wat foto’s genomen. Wil je ze nog eens zien: www.kinderdorpniedorp.nl

Leuk was het om te zien hoe er werd gewerkt op het plein. Prachtige hutten stonden er op het terrein. Goed was te zien wat een “jongens”- en wat een “meiden”-hut was. Leuk. Zaterdag hadden we een topmiddag. De brandweer kwam met een grote brandweerwagen en die organiseerde een heerlijke watermiddag. Waar ook menig vrijwilliger aan een nat pak moest geloven. Maar met deze temperaturen was dat geen straf. De “timmer”-opa’s deden nog een rondje om de hutten te jureren. De kinderen kregen alle lof. Aan het einde van deze leuke middag was er voor iedereen patat. Heel bijzonder vonden wij het dat er voor ons ook nog een verrassing was. Dit deed ons onwijs goed. Het had niet gehoeven, maar hier sprak zoveel waardering uit. Bedankt. Dit was ook het einde van deze prachtige dagen. Iedereen willen we bedanken voor het meewerken, meedenken, meegeven etc..

Deze week staat in het Niedorper Weekblad een advertentie met alle sponsoren zonder al deze mensen en bedrijven konden we niet neerzetten wat er nu stond. En ik heb alvast goed nieuws voor jullie:

Wij gaan voor een fantastische 2e editie Kinderdorp Niedorp 2015!!! Dus: Alle Pallets en ander hout verzamelen. U hoort weer van ons.

BEDANKT

namens Sacha, Ingrid, Caroline, Esther, Edwin, Arjan, Ilona, Daphne en Sonja.

www.kinderdorpniedorp.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.