IMG 4566aa BorderMaker 1

Top in de Kop tuinweekend 14 en 15 augustus 2021

In het weekend van 14 en 15 augustus 2021 kunt u van 11.00-17.00 uur genieten van prachtige, weelderige tuinen en van inspirerende kunst.

We hopen veel bezoekers te kunnen uitdagen tot het maken van een groene oase. Deze oase hoeft niet groot te zijn, maar wel met voldoende schaduwplekken tegen de oververhitting. Ook de bestrating en de hoeveelheid groen, dient in evenwicht te zijn. Vraag advies in de mooie tuinen en bij de inspirerende kwekerij. Een tuin, die meehelpt aan het beter in evenwicht brengen van de natuur, hoeft niet groot te zijn, of ingewikkeld. Veel mensen hebben door de corona periode ervaren, hoe belangrijk en fijn het is om een eigen stukje “Groen”te creëren.

Dus ga lekker op pad en geniet van de voorpret!

Raadpleeg eerst de website www.topindekop.nl voordat u op pad gaat. Door de corona maatregelen zijn er soms afwijkingen ten opzichte van de gegevens in de flyer.

De tuinroute van “Top in de Kop”strekt zich uit vanaf de Kop van Noord Holland tot aan de lijn Alkmaar- Hoorn.

fotos 2010 Duitsland Hogardag 17 4 Alexander Nazomeren 0697299 BorderMaker

Augustus, genieten van al dat leven in de tuin

´De Groene Route´ is een groep van duurzaam werkende kwekers en tuineigenaren in Noord-Holland noord, die gezamenlijk meerdere weekenden open zijn. Heerlijk kijken bij andere tuinliefhebbers en vol inspiratie huiswaarts keren. De Groene Route maakt zich zorgen over de grote afname van insecten en planten waarvan zij afhankelijk zijn. Niet alleen laten deze tuineigenaren zien hoe je in een tuin vlinders, hommels, vogels en andere dieren lokt en helpt, ook gebruiken ze geen gif en laten zien dat tuinieren ook zonder kan. Het mooiste van deze periode is dat de tuin in een rust terecht komt die voor de bezoeker aanstekelijk werkt.

Ronduit verrassend is om te zien hoeveel er nog bloeit of juist nu gaat bloeien. Ook de silhouetten van de wat meer uitgebloeide bloemen en de eerste bessen zijn cadeautjes van de laatste ronde in de tuin. Ontdek welke planten niet ophouden met bloeien. Soms tot in de vroege herfst doorgaan. Ingetogenheid en weelderigheid gaan nu hand in hand.

Zij willen anderen graag inspireren tot origineler en natuurlijker tuinieren.

De nazomerse open weekenden van tuinen en kwekerijen zijn op 14 en 15 augustus. Voor meer info en deelnemers per datum, adressen en meer: www.degroeneroute.nl

We vragen om tijdens uw bezoek voldoende afstand te houden ten opzichte van de andere bezoekers.