IMG 9927aa BorderMaker

Top in de Kop Tuin en Kunst 15 en 16 mei 2021

Top in de Kop bestaat sinds 2000 en is bij kunst- en tuinliefhebbers uit heel Nederland een begrip geworden.

De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 17.00 uur, maar sommige deelnemers wijken daarvan af.

Terwijl we nog in de coronapandemie zitten en Nederland nog niet klaar is met het vaccineren en alle beperkende maatregelen menen we toch een positief geluid te laten horen. Op zaterdag 15 mei en zondag 16 mei openen 18 deelnemers aan Top in de Kop hun tuindeuren en/of de deuren van hun galerie of beeldentuin. Ze hebben er zin in om hun bezoekers te verwelkomen. Wel op gepaste afstand natuurlijk!!

Wanneer u een dagje uit wilt is het raadzaam om eerst de website te raadplegen (www.topindekop.nl) ,want niet iedereen doet op alle open dagen mee en door corona kunnen er ook afwijkingen zijn ten opzichte van de flyer.

Er doen 12 tuinen mee aan Top in de Kop en 7 galeries en beeldentuinen. En natuurlijk de natuurvriendelijke kwekerij.

We hopen op een supergezellig weekend! Aan de natuur zal het niet liggen!

Meer informatie is te vinden op: www.topindekop.nl

IMG 3129 640x480 BorderMaker

Tuin in lentetooi, kleur, vogels en nieuw leven

‘De Groene Route’, dat is een groep enthousiaste tuinliefhebbers en kwekers in Noord-Holland-Noord vol betrokkenheid bij elkaar en de tuin. Hoe leuk is het niet om op een mooie dag een plan te maken waarop je een aantal leden van de Groene Route achtereenvolgend bezoekt. Om de kriebel van het nieuwe groen en de lente door je aderen te laten stromen en vol inspiratie terug te keren naar huis. Met een hoofd vol plannen en ideeën of juist met een leeg en uitgerust hoofd...

In de lente zijn speciaal voor u twee open weekenden, op zaterdag en zondag 15 en 16 mei georganiseerd. Er zal zeker alle aandacht naar het prille lentegroen, de bloeiende bollen en ontwakende insectenleven uitgaan. In mei barst het groen in alle tinten uit de grond. Op weg naar bloei. Laat u verrassen in de tuinen en bij de kwekers. Iedere deelnemer heeft haar eigen identiteit en eigenheid. Het kan niet missen maar de vraag ligt vroeg of laat bij elke bezoeker op de lippen, 'wow, wat is dat nu?'. De tuineigenaren en kwekers vertellen er graag vol trots over. Het is juist dat samenkomen van mens en natuur dat wat de Groene Route zo verrassend en uniek maakt .

In verband met de coronamaatregelen is het raadzaam om voordat u op pad gaat de website te raadplegen. Voor alle info en deelnemers per datum, adressen en meer:www.degroeneroute.nl