IMG 20191130 WA0009aaa

De uren tikken weg, want de start komt nu snel dichterbij van de Noordkaap Challenge. Marieke Heilig en Marieke Bink hebben nog even de laatste "vrouwelijke" dingen toevoegd aan hun bolide.

De dames vertellen hieronder meer over het goede doel:

Waarom wij rijden voor Pink Ribbon?

Lees het verhaal van Anne, dat zegt alles !

We zijn zo blij dat het goed gaat met Anne , Anne geeft een gezicht aan onze actie !

Anne vertelt;

“Mam, heb je de uitslag al?’, appte mijn 14-jarige dochter toen ik in de wachtkamer van de borstkliniek wachtte op het resultaat van de PET-CT scan. Op dat moment wist ik nog niet wat het antwoord aan haar zou zijn…

Het lijkt alsof de vrouwen om mij heen ineens allemaal borstkanker krijgen of hebben gehad. Ik zit in een vergadering en 3 van de 4 vrouwen praten over hun ervaringen met chemo’s, bestralingen en operaties… Niet zo wonderlijk want de cijfers zijn heftig. 1 op de 7 vrouwen krijgt daadwerkelijk borstkanker. In de zomer van 2018 kreeg ik de diagnose.

De meest gestelde vraag die ik sindsdien krijg van vrouwen om mij heen is: hoe heb je het ontdekt? En eigenlijk durf ik dan bijna niet te zeggen dat het puur toeval is geweest omdat ik een knobbeltje in mijn borst voelde, wat een cyste bleek te zijn. Niets bijzonders, totdat de radioloog met een echo een klein plekje naast de cyste ontdekte waar zij een biopt van wilde nemen. En dankzij haar oplettendheid belandde ik in de rollercoaster van borstkanker.

Een borstamputatie volgde en daarna bestralingen en chemokuren. De donkerste momenten waren de ‘chemonachten’…ellendig en angstig. In die periode was het enige lichtpuntje de datum van de laatste chemokuur. Tijdens de behandelingen in het Noordwest ziekenhuis heb ik zoveel kundige en zeker ook liefdevolle artsen en verpleegkundigen meegemaakt. Stuk voor stuk enorm betrokken bij mijn proces! Dankzij de onderzoeken die gesteund worden door Pink Ribbon is er een beter leven voor borstkankerpatiënten in alle fases van de ziekte. Vriendinnen Marieke & Marieke gaan straks dagenlang het donker tegemoet om richting het licht te rijden tijdens de Noordkaap Challenge. Het geld dat zij inzamelen tijdens hun stoere uitdaging gaat naar Pink Ribbon. En daarom vraag ik iedereen om een bijdrage, zodat ook andere vrouwen de zorg en behandeling krijgen die ze nodig hebben!

‘Lieverd, ik heb geen uitzaaiingen’, antwoordde ik míjn Marieke. En met het vooruitzicht van bestralingen en chemokuren kwamen toch de tranen van geluk dat ik haar kon berichten dat ik er op tijd bij was! Met de auto op de foto gaat men het avontuur tegemoet, dus dat komt wel goed.

 

Vrijdag (morgen) om 08.30 uur gaat het avontuur echt beginnen en zal het startschot klinken, de spanning stijgt.

Via deze Nieuwspagina is het het verhaal te lezen, dagelijks aan het einde van de dag plaatsen wij een update.

 

Wie nu al een donatie wil doen voor dit goede doel, kan terecht op de speciale donatie-pagina.