IMG 3368 BorderMaker

Op de zondag van Zijdewinder kermis zullen in 2019 wederom in Zijdewind de jaarlijkse mountainbike wedstrijden plaatsvinden, ditmaal op 8 september 2019.

Er is voor iedere deelnemer bij de jeugd een herinnering. De oudere deelnemers strijden bij alle categorieën om een goed gevulde prijzenpot zoals voorgaande jaren.

Parcours met uitdagende obstakels

Het parcours zal op enkele kleine wijzigingen na, hetzelfde zijn als vorig jaar. De start van de wedstrijden bevindt zich achter de kermistent. Traditioneel zullen de renners de dijk langs de ringvaart en inmiddels bekende bruggen over de vaart meerdere keren moeten bedwingen. Het parcours voert de renners verder weer over de spectaculaire springschans over de rotonde en door het strand van natuurzwembad ’t Petje. De renners rijden uiteraard weer door de feesttent op het kermisterrein om zodoende de kermissfeer op te snuiven. De finish bevindt zich op de Zandweg tegenover de ingang van het kermisterrein.

Dames duo estafette

Vrouwelijke renners kunnen weer deelnemen aan de duo estafette. Het onderdeel waarin de vrouwen samen in een estafettevorm een totaal van 4 of 6 ronden zullen rijden (aantal afhankeiljk van snelheid parcours). Twee dames rijden om en om een ronde, het estafette stokje is wederom een bidon met een transponder voor de tijdwaarneming. Dames die de wedstrijd individueel willen rijden, kunnen starten in de klasse Dames individueel vanaf 15 jaar. Inschrijving

Meer info