IMG 2122 640x480tekra278 BorderMaker

Grootmoederstijd & Motorenmuseum

Voor velen van u zijn we inmiddels al geen onbekende meer. Het grootmoederstijd & Motorenmuseum in Nieuwe Niedorp. Al vele jaren zien we onze bezoekersaantallen maar blijven stijgen. Vele familiedagen, oldtimer-clubs maar ook de vakantiegangers in west Friesland hebben ons museum al weten te vinden en met veel plezier, bezocht.

Voor onze grote groep vrijwilligers blijft het ook erg leuk om te zien dat al het werk aan onze collecties de bezoekers zo vaak een leuke middag bezorgt. De “techneuten” onder de bezoekers, halen hun hart op bij onze grote collectie historische stationairmotoren en blijven versteld staan over de techniek van de jaren toen het aanslingeren van een motor nog gebruikelijk was. Velen merken van Nederlandse motorenfabrieken vind u in onze collectie terug naast de bekendere merken van buiten de grens. Samen geven ze een goed beeld van de motorentechniek uit die vervlogen jaren.

Dit seizoen hebben we onze Bolnes-draaidag op de laatste zondag van iedere maand. Op deze dagen wordt de gigant van onze ééncylinder Bolnes motor op regelmatige tijden, gestart. Dat dit niet zo maar een motor is hebben al veel bezoekers ervaren. Deze reus dwingt echt respect af door zijn kracht en afmetingen.

Daarnaast is onze uitgebreide collectie voorwerpen uit grootmoederstijd bij de oudere bezoekers altijd aanleiding voor het ophalen van veel “vergeten” herinneringen over hoe het vroeger was. De vele voorwerpen uit deze collectie en een compleet ingerichte hoedenwinkel, kruidenier en fotostudio geven een goed inkijkje in het dagelijks leven uit de vroegere jaren. Samen met een naaimachine kamer, een geheel authentieke houtdraaierij, een schoenmakerswerkplaats en een miniaturenmuseum van Jack Appelman uit Koedijk is er dus meer dan genoeg om een leuke middag te beleven.

Regelmatig zien we dan ook bezoekers die ons museum al eens bezocht hebben weer terugkeren om nog eens van de uitgebreide collecties te genieten.

Mocht u deze zomer een leuke middag willen beleven wij zijn er helemaal klaar voor en hopen u in ons museum te ontvangen.

Openingstijden 2019

April t/m september:

dinsdag t/m zaterdag van 13.00 - 17.00 uur

zondag van 11.00 - 16.00 uur

Prijzen

Entreeprijzen 2019

Kinderen t/m 12 jaar: € 2,00

Vanaf 13 jaar: € 5,00

Groepen op afspraak.

Huisdieren niet toegestaan.

Het museum is geheel rolstoel vriendelijk.