IMG 1543aa BorderMaker

BLIJE KOEIEN OPENEN OP 14 APRIL NIEUW SEIZOEN IN RUNDVEEMUSEUM

Op zondag 14 april opent het Rundveemuseum in Aartswoud de deuren voor het komende seizoen. En zoals elk jaar hebben de koeien tijdens de opening de hoofdrol. Zij komen na het startsein om 13.45 uur dansend de stal uit op weg naar de grazige weiden achter het museum. Vanaf 13.00 tot 16.30 uur zijn bezoekers van harte welkom bij deze unieke en vrolijk stemmende gebeurtenis.

De feitelijke opening zal vanaf 13.30 uur worden verricht door dr. Martin Scholten. Hij staat aan het hoofd van de afdeling Animal Sciences Group van de Universiteit Wageningen en heeft veel kennis op het gebied van waterbeheer, aquacultuur en milieubeheer. Onlangs adviseerde hij de landbouwcommissie van de Tweede Kamer over een circulaire voedselproductie gebaseerd op een kringlooplandbouw. Wellicht iets voor de toekomst?In het museum is verder o.a. informatie te vinden over de dieren en de historie van het dorp Aartswoud. Ook de geiten, schapen, eenden en kippen zijn van een oorspronkelijke Nederlandse soort. Een bezoek maakt het dit jaar extra leuk omdat er zoveel verschillende kalfjes en andere jonge dieren te zien zijn.

Het Rundveemuseum Aat Grootes is vanaf 14 april elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan de Schoolstraat 43 in Aartswoud. Eerste paasdag zijn we gesloten, tweede paasdag is het museum open en zijn er kinderactiviteiten. De entree bedraagt 3,50 euro, kinderen vanaf 4 tot 12 jaar betalen 1,50. Vrienden van het museum hebben vrij toegang.

Voor meer informatie: www.rundveemuseum.nl