IMG 6435 BorderMaker

Wielerlegende Hennie Kuiper opent al fietsend Lentetuin Breezand

De 39e editie van de Lentetuin is dit jaar geopend door wielerlegende Hennie Kuiper. Dit deed hij woensdag 27 februari door fietsend energie op te wekken en daarmee de Eiffeltoren en de rest van de Lentetuin in het licht te zetten.

IMG 6418 BorderMaker

Kuiper maakte een vergelijking tussen de wielersport en wat hij op de Lentetuin zag: “Oog om oog, tand om tand. Iedereen wil de beste zijn, maar op een gegeven moment kom je op een punt dat je elkaar gaat helpen. Dan overheerst blijdschap, enthousiasme en ontlading.”

IMG 6421 BorderMaker

Tijdens de openingshandeling werd het publiek door een audiofragment en Kuiper op de fiets meegenomen naar de laatste minuten van de legendarische rit Parijs-Roubaix, welke Kuiper in 1983 op zijn naam schreef. De Eiffeltoren werd verlicht en ook de rest van de show werd onder luid applaus met het aangaan van het licht verder onthuld.

IMG 6424 BorderMaker

Tijdens de opening was de prijsuitreiking voor de inzenders van de bolbloemenshow. De deelnemende kwekers uit het Noordelijk Zandgebied hebben maanden gewerkt aan de broei van de producten voor hun stand op de show.

IMG 6427 BorderMaker

Ze laten hun mooiste bolbloemen zien aan vakgenoten en de 20.000 bezoekers die jaarlijks naar de voorjaarspracht komen kijken op de Lentetuin Breezand. Er worden verschillende prijzen uitgereikt, met de Gouden Bolbloem als felbegeerde hoofdprijs.

IMG 6441 BorderMaker

Gouden Bolbloem voor Rotteveel

Dit jaar is de Gouden Bolbloem met de combinatie narcis Marieke, tulp Marie Jo en crocus Jeanne d’Arc gewonnen door P. Th. Rotteveel & Zn. De prijs werd uitgereikt door burgemeester Rian van Dam van de gemeente Hollands Kroon. Piet Rotteveel en Jari Conijn kwamen de prijs verrast in ontvangst nemen. “We hadden dit nooit verwacht”, aldus Piet. “Ik sta helemaal te trillen”, reageerde Jari Conijn. “Dit is een kroon op ons werk.”

IMG 6459aa BorderMaker

Dank aan vrijwilligers en sponsoren

Tijdens de openingsceremonie werd een nieuwe sponsorovereenkomst tussen hoofdsponsor Rabobank en Stichting Lentetuin ondertekend. Harry Nieuwenhuizen, directievoorzitter Rabobank Kop van Noord- Holland, vergeleek de Kop van Noord-Holland zonder Lentetuin als F.C. Barcelona zonder Messi.

IMG 6523aa BorderMaker

Hij benadrukte daarmee het belang van het evenement. Frank van den Hoek, voorzitter van de Lentetuin, riep in zijn toespraak kwekers op om saamhorigheid te versterken en betrokkenheid te vergroten tijdens de Lentetuin, dat hij beschrijft als het hoogste podium van de sector. Ook werd er door alle sprekers lof en dank uitgesproken naar inzenders, vrijwilligers, standhouders en sponsoren die de Lentetuin Breezand mogelijk maken.

IMG 6483aa BorderMaker

De Lentetuin is van donderdag 28 februari tot en met maandag 4 maart geopend voor publiek. Kom ook naar Breezand en ervaar lente in Parijs!

Kijk voor meer informatie op www.lentetuin.nl.

De Lentetuin Breezand wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Rabobank Kop van Noord- Holland.