IMG 0003 BorderMaker

Voor de 6e keer op rij wordt Kolhorn 15 en 16 december omgetoverd tot kerstdorp. We kunnen bijna spreken van een traditie. Het dorp leent zich bij uitstek voor een wandeling in kerstsfeer, en daar maakt het Kerstdorp(bestuur) natuurlijk gebruik van. Het hele dorp proberen ze enthousiast te maken voor een sprankelend evenement en ieder jaar wordt er meer versierd in ‘t dorp.

Met kerstgroen en lichtjes worden bruggen, tuinen, kerk en de route versierd. De tijden zijn op beide dagen verschillend, juist om te kunnen genieten van de kerstverlichting die het dorp zo sprookjesachting maakt, daarom is er op zaterdag gekozen voor einde middag en begin avond, en op zondag vanaf einde ochtend. Langs de route die aangeduid wordt met routeborden vind je huizen met een Kerstdorpvlag.

Op die locaties is iets speciaals te bewonderen of te koop. Denk aan brocante, kerststukjes, kerstdecoratie, expositie, loempia’s jam of bv soep, ook de flyers met de route en deelnemers liggen hier voor u klaar. Je komt bij de mensen in hun schuren, in tuinen en zelfs bij een enkele in de huiskamer. Wie weet loop je zomaar de kerstman of z’n elfen tegen het lijf en ergens in het dorp is een kerststal met....levende dieren, het is bijna teveel om op te noemen.

In onze kerk die ook geheel in kerstsfeer is, staan meerdere kraampjes bij elkaar, het is er knus, er is een foto expositie en omdat Kolhorn 600 jaar bestaat wordt het orgel op beide dagen een keer bespeeld, zie voor tijden de aankondiging in de kerk of op onze Facebook pagina, kerstevenement kolhorn. Like onze Facebook pagina kerstevenement kolhorn en blijf op de hoogte.

aanmeldingen 2018

Mocht de deur van de kerk dicht zijn... draai de grote deurring dan links om... een kerkdeur opent anders, mensen uit Kolhorn weten het, maar voor de bezoekers is het alvast gemeld.

Kortom een verrassende wandeling door Kolhorn met op uiteenlopende locaties kerstjuweeltjes.. u bent van harte welkom,

Op zaterdag 15 december van 15.00 tot 21.00 uur.

En op zondag 16 december van 11.00 tot 17.00 uur.

(Pinnen is helaas niet mogelijk in Kolhorn).