Naamloos 1 BorderMaker

Pear of Fear 2.0 - Horrortocht door boomgaard Nieuwe Niedorp.

Het is alweer bijna een jaar geleden dat de eerste editie van Pear of Fear op vrijdag 13 oktober werd gehouden. Een echte spooktocht door een grote fruitboomgaard in Nieuwe Niedorp. Waar het bestuur vorig jaar nog geen verwachtingen had, loopt de spanning nu al aardig op.

Door de droge hete zomer dit jaar was het nog even afwachten of de tocht door kon gaan in oktober. De hele natuur, en dus ook de appels en peren in de boomgaard van de familie Kater hadden het moeilijk gehad in de hitte waardoor de datum voor de oogst onduidelijk was. Augustus heeft een hoop goed gemaakt en de oogst was uiteindelijk prachtig. Bijna al het fruit is geplukt en weggebracht naar koelhuizen en de laatste pluk zal net klaar zijn voor de spooktocht begint. Perfekte timing.

Het bestuur, dat bestaat uit 6 inwoners van Nieuwe Niedorp, kwam in juni weer bij elkaar met de vraag: "Gaan we het dit jaar weer organiseren en kunnen wij het succes van vorig jaar evenaren? Of zelfs beter: overtreffen?" Na afloop van de spooktocht in 2017 heeft het bestuur geinventariseerd hoe de spooktocht werd ervaren door zowel 141 deelnemers (in de leeftijd van ca. 12 t/m 18 jaar) als de ruim 40 vrijwilligers. De uitkomst werd meegenomen in de besprekingen en zoveel mogelijk doorgevoerd in het plan voor dit jaar met als uitkomst:

Enger & interactiever

Van de 141 jeugdige deelnemers hadden vorig jaar 15 deelnemers de tocht voortijdig verlaten. De meeste jongeren hadden het erg naar hun zin op de route met zombies, spoken en monsters. En nu komt de maar... het mocht nog wel enger. In de vergaderingen werd dit heel serieus genomen en de ide‘en kwamen op gang, het een nog enger als het andere. De route staat dit jaar vol zitten met bizarre creaties en de organisatie hoopt dat velen 'de schrik' te pakken krijgen. Vorig jaar is er gekozen om geen 'echt' contact te maken maar dat zal dit jaar wel anders zijn. Misschien grijpt er wel een zombie naar je benen of kriebelt er iets in je nek... voor de deelnemers word het echt oppassen.

Leeftijd deelname

Vorig jaar werd de tocht georganiseerd voor de jeugd uit de gemeente Hollands Kroon van ca. 12 t/m 18 jaar. Echter kwam de opmerking van ouders dat ze ook best zin hadden om de tocht te lopen. En ook daar is naar geluisterd. Dit jaar is de adviesleeftijd vanaf 12 jaar tot hoe oud je zelf zou willen. Het maximum aantal deelnemers is gesteld op 250 mensen zodat iedereen een ultieme horror ervaring kan hebben. Dus dit jaar kun je gewoon je ouders, buurman of oma meenemen. Het is voor iedereen die van griezelen houdt.

De toegangskaarten zijn € 4,- en in de voorverkoop verkrijgbaar vanaf donderdag 11 oktober tot zaterdag 13 oktober 15.00 uur bij agrarisch centrum van der Bel, Dorpsstraat 38A in Nieuwe Niedorp. Aan de poort zijn de kaarten € 6,- De tocht der angsten heeft plaats voor 250 deelnemers en op = op dus zorg dat je op tijd je kaarten in huis hebt.

Achter de schermen wordt hard gewerkt aan scenario's die in een horrorfilm niet zouden misstaan. De meer dan 55 vrijwilligers staan te trappelen om er een geweldige avond van te maken en hopen dat de opkomst maximaal zal zijn.

Na afloop is Dorpshuis de Prins Maurits open om nog even gezellig na te zitten met bediening in 'stijl'.

Deze week worden er op Facebook 2 toegangskaarten weggegeven! Meer informatie op Facebook & Instagram: PearofFear

Foto: Ingezonden