P5100919 BorderMaker

De twaalfde editie van de jaarlijkse Dorcas Fietsdag is dankzij uitstekend fietsweer en een kleurrijk traject door Westfriesland een groot succes geworden.

Bijna 500 deelnemers meldden zich op Hemelvaartsdag bij de vier opstapplaatsen. Samen met de sponsors in het programmaboekje leverde dit het bedrag op van € 10.000,00. Er werd weer volop genoten van de prachtige route door de Westfriese dorpen, waar de kleurenpracht van de tulpenvelden de horizon nog een extra dimensie gaf.

Deze twaalfde editie van de Dorcas Fietsdag kan daarom zonder meer geslaagd worden genoemd. Het opnemen van het veebedrijf van Klaver Koe aan de Langereis was een schot in de roos. Al spoedig na de start van de inschrijving was het al een drukte van belang op de boerderij. De ene rondleiding was nog niet afgelopen of de volgende groep stond alweer te wachten. In de kantine werden koffie, thee, gebak en broodjes verkocht en ook hier stonden de deelnemers in de rij.

De opbrengst is bestemd voor een groep van 39 weeskinderen uit Arusha, Tanzania. Deze kinderen worden door onze Dorcas Ondernemersgroep al sinds 2002 ondersteund en kunnen ook dit jaar, mede dankzij deze sponsortocht, weer rekenen op onze hulp.

We bedanken onze sponsors, die via hun advertenties in ons programmaboekje een belangrijke bijdrage aan het eindbedrag hebben geleverd.

Ook alle deelnemers aan deze Dorcas Fietsdag worden bedankt.

Namens de Dorcas Ondernemers NHN,

Adri Wijnker

Foto: Ingezonden